Hlavní obsah

O zahradní nábytek online je zájem, trendem je umělý ratan

Novinky, Kristýna Křížová

V důsledku pandemie se zahradní nábytek více nakupuje online a roste i útrata za něj. Poptávka je hlavně po kouscích z umělého ratanu a po nábytku, který je co do své funkce původně určený spíš do interiéru. Jde o závěsná křesla, lounge pohovky nebo barové sestavy.

Foto: Zboží.cz, Garden Trading

Venkovní nábytek je už dnes stejně pohodlný jako ten interiérový. Poptávka po něm roste.

Článek

Zhruba tři čtvrtiny dotázaných, kteří disponují zahradou, si podle dat průzkumu technologické společnosti Seznam.cz v posledním roce koupily nějaké vybavení na zahradu.

V meziročním srovnání za něj v průměru také lidé více utratili. Hned 70 % z těch, co mají zahradu, si na ni za uplynulý rok koupili nějaké vybavení. Průměrná útrata byla celkem vysoká, dosáhla 8500 korun.

„Přitom téměř čtvrtina majitelů zahrad utratila za vybavení více než o rok dříve,” říká Darek Pikálek, uživatelský a marketingový výzkumník Seznam.cz.

Foto: Go Modern Furniture

Venkovní nábytek začíná mnohem víc připomínat kousky známé z obývacích pokojů.

V důsledku pandemie se také více nakupuje online, což dokazuje zvýšený zájem o zahradní nábytek v e-shopech na nákupním rádci a srovnávači Zboží.cz. Zájem o nákup zahradního nábytku se na něm v meziročním srovnání zvýšil o více jak 120 %.

Zhoupněte se do pohodové nálady

Tipy a trendy

Kupují se kousky, které byly co do své funkčnosti dříve určené spíš do interiéru. „Jde o zahradní pohovky, lounge sestavy, pohodlná závěsná křesla, houpačky apod. To všechno zažívá boom, který není jen sezonní. Kdo má balkon, zahradu nebo terasu, investuje do ní,“ prozrazuje Jan Kriegel, manažer nákupního rádce Zboží.cz.

Foto: Celina Digby

Pohodlné sezení inspirované ratanem s nepromokavými potahy je ideálním nábytkem pro větší rodinný kruh.

Češi obecně stále více investují nejen do pořízení vlastního bydlení, ale také do jeho vybavení.

„Pandemie koronaviru přinesla omezené možnosti cestování a změnila způsob trávení volného času. Úspory za cestování se přesunuly do domácích a zahradních aktivit,“ říká Petr Novák, manažer nákupu hobby marketu Bauhaus.

Foto: Lagoon

Trendem jsou pohodlná hluboká křesla v přírodním stylu.

Letos je v kurzu hlavně přírodní a boho styl. K němu skvěle ladí materiály jako bambus nebo ratan.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

„Největším trendem v zahradním nábytku je jednoznačně umělý ratan. Jedná se o nadčasový, kvalitní a lehký materiál, který se snadno přizpůsobí každému exteriéru i interiéru a je cenově dostupný,” říká David Benda, odborník z oddělení zahrady v projektových marketech Hornbach.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám