Hlavní obsah

Eukalyptus je ideální rostlinou pro trendy svatební interiérové aranžmá

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Eukalyptus neboli česky blahovičník je krásnou dekorativní a aromatickou rostlinou s jednoduchými listy. Pro svou netypickou matně zelenou barevnost, eleganci a jednoduchost se stává v Česku stále oblíbenějším, hlavně pokud jde o svatební rostlinné dekorace. Coby inspirace v umělé podobě je také stále častěji vidět v trendy interiérech.

Foto: Kinder räume, Ginger Ray

Dekorace inspirované krásou eukalyptu jsou letos hodně v kurzu.

Článek

Eukalypty jsou působivé stromy a keře. Tato rostlina se dá pěstovat i jako pokojovka a užívá se ve vazbě řezaných květin coby přízdoba. Oblibu si v poslední době získává i jako samotná rostlinná dekorace.

Hodí se do interiérů zařízených v přírodním, boho nebo skandinávském stylu. Jde o rostlinnou dekoraci, která působí vkusně a nadčasově.

Foto: Home Luxe, Heavenly Homes and Gardens

Uplatnit můžete drobné věnečky inspirované eukalyptem i dekorace svíček.

Existuje mnoho druhů blahovičníku, v té nejklasičtější podobě se ale setkáme s rostlinou posetou drobnými, matně zelenkavými až stříbrnými listy. Jde zpravidla o eukalyptus gunnii.

Oblíbená je kombinace eukalyptu a nevěstina závoje s rostlinou s latinským názvem gypsophila paniculata. Ta dodává eukalyptu na něžnosti a jemnosti a tato kombinace je obzvlášť vhodná pro svatební dekorace v uměřeném stylu.

Foto: Hudson Home, Audenza

Umělý eukalyptus se může stát skvělým základem pro vznik kytic kombinovaných z živých a umělých květů.

Eukalyptus je hodně rozšířen pro své blahodárné účinky, ale i díky tomu, že jeho větvičky odpuzují šatní moly. V interiérech ale hraje zpravidla jen dekorativní roli a je tak jedno, zda zvolíte živou či umělou variantu.

Foto: CharlesTed, Sweetpea a Willow

Umělé květiny se vyplatí vybírat v uměřeném provedení.

Pokud chcete eukalyptem dekorovat oslavu v boho stylu nebo svatbu, kombinujte ho se sněhově bílým prostíráním a dekoracemi v přírodním duchu. Pro svázání větviček volte prostý hnědý provázek. Takový styling bude působit trendy, vkusně i uměřeně.

Foto: Desenio, Smith a The Magpie

Eukalyptus působí něžně a jemně. Dekorovat jím můžete stěny i židle na svatbách.

Rostliny, které byly dříve používány zpravidla jen jako přízdoba v kyticích, se dnes často objevují i jako samostatná rostlinná dekorace. A to platí nejen pro eukalyptus, ale například i pro různé druhy sušených trav.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám