Hlavní obsah

Všední domácnost zpestří designové kousky inspirované psími společníky

Novinky, tnk

Pokud hledáte motiv pro dekorování interiéru a nevíte si rady, zkuste se zamyslet nad svými koníčky a vášněmi, a právě ty v interiéru připomenout. Pokud jste milovníci psů a rádi se jimi obklopujte, vsaďte na kousky, které jsou právě těmito zvířecími společníky inspirované. Interiér tak dostane mnohem osobitějšího ducha.

Foto: Cuckooland, Yellow Octopus (3x)

Nápaditým kouskem je prkénko s prohlubní na servírování různých dipů. Pobaví i pes coby zátka.

Článek

Ochočení zvířecí společníci jsou součástí lidských domácností tisíce let. Není tak divu, že se jimi i dnešní designéři nechávají rádi inspirovat a navrhují kousky, které majitelům připomínají krásu těchto zdomácnělých šelem.

Foto: Yellow Octopus, Minimall

Netradiční značítka na sklenky nebo otvírák ve tvaru věrného přítele oživí všechny domácí večírky milovníků psích společníků.

Zpravidla nejde o nijak umělecky hodnotné objekty, ale spíš o kousky, které slouží pro pobavení a oživení domácnosti. Děti je pak ocení jako užitečné hračky, které mají i svou praktickou funkci.

Foto: Coolinarium, Viceversa

Psí pomocníci pro úklid jsou nevšedním zpestřením domácích pomůcek.

Hravý design v interiéru se obecně hodí spíš do domácností mladších lidí a dospívajících, případně do rodin s malými dětmi.

Kousky s motivem psů se vyplatí nechat vyniknout a nekombinovat je s dalšími zvířecími motivy. Jinak by interiér mohl působit infantilně a přeplácaně.

Foto: Yellow Octopus, DaWanda

Kuchyňskou výbavu zpestří slánka nebo hrneček ve tvaru jezevčíka.

Ti, kdo chtějí dodat interiéru šťávu, mohou sáhnout po rozměrnějších dekoracích, jako jsou tapety, závěsy, deky, přehozy nebo povlečení s motivem psů.

Foto: Oakdene Designs, Lime Lace

Pokud chcete motiv uplatnit ve velkém, sáhněte po samolepech nebo výrazných tapetách.

Interiér, který toho hodně napoví o zálibách a vášních svého majitele je skvělým vodítkem pro hosty ke společenskému hovoru. Platí, že čím osobněji interiér působí, tím lépe. Pokud jste tedy vášnivý pejskař, nebojte se ani extravagantnějších kousků.

Foto: Audenza

Opulentní váza a konev inspirovaná psí podobou bezpochyby zaujme hned na první pohled.

Zábavné kousky zpestří i jinak nudný interiér. Dobře se hodí hlavně do předsíní, které jinak působí celkem obyčejným a nezáživným dojmem. Klasikou jsou věšáky ve tvaru zadní části psího těla, kdy ocas slouží jako věšáček.

Foto: Alexander & Pearl, Annabel James, Balvi Gifts

Předsíň oživí věšák s psími hlavami nebo vodítko připomínající věnec buřtů.

Milovníci psů mohou do interiéru zakomponovat i osvětlení ve tvaru svých oblíbených zvířat. Komornější kousky, určené často jako dekorativní lampičky, se hodí hlavně pro osvětlení obývacích pokojů a ložnic. [celá zpráva]

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám