Hlavní obsah

Dívčí pokoj zařízený ve stylu pohádky Malá mořská víla působí nápaditě i vkusně

Novinky, tnk

Mnoho dívčích pokojů je zařízeno velmi podobně. Vévodí jim sytě růžová barva, dekorace s motivy princezen a panenek Barbie. Zpravidla ale jde o celkem kýčovitě zařízené místnosti. Pokud zařizujete podobný pokoj pro malou holčičku, zkuste najít inspiraci třeba v objektech připomínajících pohádku o Malé mořské víle.

Foto: Mini Maison, Giuditta Bussetti Bumoon

Dívčímu pokoji zařízenému ve stylu vodního světa by měla dominovat bílá a bleděmodrá barva. Jde o barvy, které v ložnici působí uklidňujícím dojmem.

Článek

Motivy rybí říše a podmořského dna jsou ideální volbou pro ty, kdo hledají inspiraci pro zařizování pokoje, který sdílí malá dívka a podobně starý chlapec. Stěny lze dekorovat samolepy ve tvaru ryb a vymalovat bleděmodrou barvou tak, aby připomínaly tóny vodní hladiny.

Dívčí stranu pak lze dozdobit nábytkem a zařízením s motivy Malé mořské víly, pro chlapce sáhněte po inspiraci piráty.

Foto: Circu, Ksl Living

Stylovým doplňkem pokoje se stane postel ve tvaru lastury s polštáři s motivy mořského dna.

Pokojíček inspirovaný mořskou vílou by měl jemně připomínat vlastnosti těchto bytostí. Měl by působit jemně, něžně a vyvolávat spíše uklidňující dojem. Volte proto převážně neutrální barvy a pastelové tóny. Výrazné kousky pak lze nechat zazářit v sytější barevnosti a upoutat tak na ně pozornost.

Foto: Prezzybox.com, Gyrofish

Oblíbeným textilním doplňkem jsou lehké letní přikrývky inspirované rybím ocasem.

Interiér by měl působit živě a neměla by v něm chybět zeleň. Volte ideálně rostliny, které na první pohled připomínají podmořské druhy a různé řasy. Interiéru tak dodáte na věrohodnosti.

Foto: DaWanda, Yellow Octopus

Obaly na květinové dekorace volte takové, které jsou inspirované mořskými živočichy.

Malá mořská víla byla podle pohádky dcerou podmořského krále. Pokoj by proto měl působit i trochu luxusněji. Nebojte se dekorací z umělých perel a lesklého dekoru ve stříbrné barvě.

Foto: DaWanda, Covet House

Interiér dekorujte střídmě zdobenými kousky se vzory rybích šupin.

V prostorách by se také měly objevit kousky s perleťovými odlesky, které k podvodní říši rozhodně patří. Vedle nešlápnete ani s použitím různých mušlí coby hlavních dekorací v interiéru.

Foto: Black By Design, Candle and Cake, Yellow Octopus

Stolování ve stylu malé mořské víly by mělo vévodit motiv šupin, rybích ocasů a perleťové odlesky.

Mořská víla je jednou z možných inspirací pro zařízení dívčích pokojů. Jedinci, kterým nevadí kýčovitější prvky, ale jsou znuděni princeznami, se mohou inspirovat i kousky ve stylu oblíbené postavičky Hello Kitty. [celá zpráva]

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám