Hlavní obsah

Skleněný dům v horách má nejen skvělý výhled, pro mnohé i vysněnou adresu

Novinky, Jana Nesvadbová

Skleněný dům, tak se přezdívá sídlu kanadského herce Willa Arnetta, známého například ze starší komedie Ledově ostří. Velice moderně vyhlížející stavba v horách nad americkým Los Angeles, tvořená ocelovou konstrukcí vyplněnou převážně sklem a tmavě mořeným cedrovým dřevem, je momentálně na prodej, a to v přepočtu za 262 milionů korun.

Foto: Profimedia.cz

Kanadský herec prodává dům, který si nechal postavit.

Článek

Kanadský herec Will Arnett si v roce 2013 pořídil dům v horách nad Beverly Hills. Tato část města se jmenuje pro nás trochu nezvykle - Beverly Hills Post Office. Znamená to, že se tamní obyvatelé hřejí na výsluní slavného směrovacího čísla  90210, ovšem v praxi je to asi tak všechno.

Na okamžitou pomoc policistů či hasičů, kteří jsou k dispozici rezidentům prominentní čtvrti, nemají nárok. V tomto ohledu jsou odkázaní na standardní služby města Los Angeles.

Starý dům, který na pozemku v horách stál, Arnetta ale nijak nelákal. Líbilo se mu pouze místo. Proto původní obydlí nechal strhnout a najal si architektku Suchi Reddyovou a také firmu Living Homes, aby mu navrhla a postavila dům nový, moderní.

Výsledkem je stavba, která je částečně prefabrikovaná. Základním materiálem je ocelová konstrukce, kterou tvoří rámy, jež jsou vyplněné z velké části sklem, z menší pak cedrovým dřevem, které ale nemá ponechaný onen přírodní červenavý odstín, ale je namořeno téměř do černa.

Bill Gates si koupil nový dům. Je na břehu oceánu a stál přes miliardu korun

Jak bydlí VIP

Dům má užitnou plochu 372 čtverečních metrů a je v něm možné objevit dohromady pět ložnic, které doplňují čtyři koupelny a jedna toaleta.

Srdcem domácnosti je obývací pokoj s dvojitou výškou stropu, polstrovanými sedačkami a trojicí konferenčních stolků. Na obývák navazuje kuchyň s velkou jídelní zónou.

Z obývacího pokoje vede malé nenápadné schodiště do nahrávací kabiny, které nechybí ani červené světlo signalizující, že se uvnitř pracuje.

Foto: Profimedia.cz

Dům doplňuje nekonečný bazén.

S kabinou sousedí knihovna, již lze ale snadno proměnit v pokoj pro hosty doplněný šatnou a vlastní koupelnou.

Za kuchyní je trojice ložnic, které jsou pro hosty již připravené a dělí se o dvě koupelny a toaletu. Hlavní ložnice je pak v podkroví, které je ve výši třetího podlaží. K ní se přichází po hlavním schodišti, které je hned naproti vstupním dveřím do domu. Doplňuje ji terasa, odkud je nádherný výhled na zalesněné okolní kopce.

Fotbalový útočník Alexis Sánchez kupuje byt v Miami. Vyhlédl si luxusní rezidenci na pláži

Tipy a trendy

Na skrytém dvoře je možné objevit vanu, venkovní sprchu i saunu. Na terase před obývacím pokojem je pak umístěný nekonečný bazén a vířivka. Dům se herec rozhodl nabídnout k prodeji za necelých 11 milionů dolarů, tj. v přepočtu 262 milionů korun.

Anketa

Líbilo by se vám bydlení v hodně proskleném domě?
Ano, to je náš sen.
34,4 %
Docela ano...
19,8 %
Nevím. Bylo by mi to jedno.
1,4 %
Asi spíš ne.
7,3 %
Nene, připadal/a bych si jako v akváriu.
33,5 %
Už bydlíme v hodně proskleném domě.
3,6 %
Celkem hlasovalo 2590 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám