Hlavní obsah

Filmová Cruella de Vil prodala svůj dřevěný domek připomínající stodolu

Americká herečka Glenn Closeová v minulých dnech prodala jeden ze svých domů. Po několika letech se rozhodla přenechat jinému majiteli svůj dům v americkém státě New York. Hlavní část dřevem obkládaného stavení znalcům amerického venkova svým tvarem okamžitě připomene tradiční stodolu, bez níž se dříve neobešla snad žádná farma.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Glenn Closeová prodala svůj dům ve státě New York.

Článek

Držitelka tří ocenění Emmy a dvou Zlatých globů se do srdcí diváků zapsala mnoha rolemi, ovšem nejhlouběji ztvárněním zlé módní návrhářky Cruelly De Vil, která se neštítila v honbě za neotřelým vzorem pro svůj kožich vztáhnout své pařátovité ruce po štěňatech dalmatinů (film 101 dalmatinů).

V reálném životě se pak samozřejmě herečka chová jako každý jiný smrtelník, včetně občasného nákupu či prodeje nemovitostí. Její poslední transakcí na realitním poli je prodej dřevem obkládaného domu, který po dlouhá léta vlastnila v okrese Westchester v americkém státě New York.

Nemovitost postavená v koloniálním stylu stojí na mírně se svažujícím travnatém pozemku o výměře mírně přesahující 3000 čtverečních metrů, jenž má charakter pastviny. Právě to posiluje dojem, jenž hlavní, dvoupodlažní část domu osazená mansardovou střechou vzbuzuje – nápadně totiž připomíná klasické venkovské stodoly, k dokonalosti chybí už snad jen červená barva fasády.

Na hlavní část domu, jenž má dohromady 270 čtverečních metrů užitné plochy, navazuje postranní křídlo zakončené vjezdem do garáže. Kdo by se chtěl držet příměrů o stodole, výraznou podobu – ovšem již s modernějšími prvky – nezapře ani tato část stavby.

Investice jako hrom. Herečka prodává svůj domek za osminásobek pořizovací ceny

Jak bydlí VIP

Dům má příjemnou, cihlami dlážděnou verandu, rustikální vzhled podporují hrubě otesávané dřevěné trámy a starobylé dřevěné podlahy, které prošly velice pečlivou rekonstrukcí.

Bíle zařízenou kuchyni odděluje od sluncem zalévané jídelní zóny a obývacího pokoje barový pult s postranním madlem, neformálně zařízenému obývacímu pokoji vládne širokoúhlá televize na stěně a vedle umístěný kameny obkládaný krb.

Z tohoto pokoje se vedle schodiště vedoucího do horního patra prochází do druhého, rodinného pokoje, jenž svým charakterem obývací pokoj v podstatě imituje. Pouze krb je zde mohutnější, obložený cihlami a televize je umístěna přímo nad ním.

Zadní strana prozrazuje, že stavba byla v minulosti nenápadně rozšiřována. V současnosti je možné v ní objevit trojici ložnic, které doplňují dvě samostatné koupelny a jedna samostatná toaleta.

Filmový Frodo Pytlík prodává svůj dům, který je ozdobený jako dort

Jak bydlí VIP

Herečka dům koupila v roce 1993 a nyní za něj utržila v přepočtu 16,5 milionu korun. Jak připomíná web časopisu Variety, je to již druhá nemovitost, kterou v této oblasti vlastnila a v poslední době prodala. Redaktoři webu z toho usuzují, že herečka definitivně opustila stát New York a přestěhovala se do jiné části USA.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám