Hlavní obsah

Bývalý člen Metalliky prodává svůj ranč v Montaně s přenádherným výhledem na divokou přírodu

Novinky, Jana Nesvadbová

Pro mnoho lidí je takový ranč bydlením snů. Nádherný dřevěný dům s úžasným výhledem na pravou americkou divočinu. A nyní je k mání. V přepočtu za 109 milionů korun jej případnému zájemci chce přenechat bývalý basista kapely Metallica Jason Newsted.

Foto: Profimedia.cz

Hudebník Jason Newsted nabídl svůj nádherný ranč k prodeji.

Článek

Pozemek velký něco málo přes 220 hektarů se rozprostírá ve zvlněné krajině lemované tu a tam lesy porostlými Skalistými horami. Po schodech skořicové barvy hosté scházejí k mírně neobvyklému srubu. Velké části jeho zdí i střechy jsou prosklené a vytvářejí tak veliké plochy, jimiž se z tepla domova lze kochat okolní krajinou. Jeho užitná plocha činí necelých 560 čtverečních metrů.

Hlavní část interiéru je propojena do jednoho prostoru sahajícího až pod střechu. Tím vzniká pocit, jako by člověk vstoupil spíše do katedrály než do běžného domu. Na rozdíl od poněkud chladné atmosféry vládnoucí v evropských kamenných svatostáncích v tomto domě vládne příjemný, přátelských duch.

Aby také ne. Podlahy kryje elegantní kamenná dlažba, stěny jsou však obložené povětšinou dřevem, nebo jsou prosklené. Centrálním prvkem je zde masivní, volně stojící kamenný krb tzv. Rumfordova typu (má upravený profil ústí komína tak, aby jeho tah byl větší a dřevo v něm snáze začalo hořet hned po zapálení).

Krb slouží jako přirozený předěl mezi jídelní a kuchyňskou zónou, jež jsou od vstupu po levé straně, a obývacím pokojem s poličkovou stěnou a televizí po straně pravé.

Skrz stěnu se prochází do další části domu, kde je dřevem obkládaná knihovna, hlavní ložnice a také zvukotěsně izolované nahrávací studio.

Začala rekonstrukce slavné Obrazárny Buckinghamského paláce. V bílých rukavičkách a obleku

Jak bydlí VIP

Je překvapivě rozlehlé, zařízené na míru vyrobeným sejfem na kytary a jednu z jeho stěn zdobí velice dekorativní obraz v podobě slunce s paprsky, složený z dílů exotických dřev pocházejících z nedaleké dílny světoznámé továrny na kytary Gibson.

Podobně jako hlavní ložnici i nahrávací studio prohřívá v chladných dnech krb.

Foto: Profimedia.cz

Z domu je překrásný výhled.

Kromě hlavní rezidence, v níž jsou dohromady dvě ložnice doplněné dvojicí koupelen, je na pozemku možné objevit ještě dům pro hosty, dům pro personál a dvě technické budovy plus skleník.

Jak uvádí web časopisu Variety, Jason Newsted nepoužíval dům jako své hlavní sídlo, trvale totiž bydlí v Jupiteru na Floridě. Nyní ale ranč prodává, a to za 4,95 milionu dolarů, což je v přepočtu zhruba 109 milionů korun.

Anketa

Líbila by se vám jako okolí domu zvlněná krajina?
Ano, taková vypadá nejpřirozeněji.
81,6 %
Pro mě by tam mohlo být ještě více hor.
6,7 %
Raději bych trochu více rovnou.
2 %
Je mi jedno, jak moc bude zvlněná, hlavně nesmí chybět voda.
5,8 %
Je mi úplně jedno, jako moc bude zvlněná.
3,9 %
Celkem hlasovalo 6445 čtenářů.

Vánoční přehlídka adventních věnců našich čtenářů

Také si rádi navozujete příjemnou dobu očekávání vánočních svátků zapalováním svíček na svém adventním věnci? Patříte dokonce k těm, kteří si jej nejprve sami vyrobili?

Pokud ano a rádi byste se s ním pochlubili, nebo prostě jen nabídli inspiraci ostatním čtenářům, pošlete nám fotografie svého adventního věnce orientované na šířku do 21. prosince s pár slovy na vysvětlenou. Z došlých snímků vybereme nejzdařilejší díla a uspořádáme z nich vánoční přehlídku.

Své snímky můžete posílat na adresu bydleni@novinky.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám