Hlavní obsah
Obývací pokoj volně přechází na terasu. Foto: Alexandra Timpau, Czech Deco Team a časopis Bydlení mezi panely

Neutrální kulisu bytu lze doplňovat podle vkusu majitelů

Strohá geometrie a bílá barva v kombinaci s přírodním olejovaným dubem a antracitově šedými plochami jako podklad pro barevné hrátky v prostoru. Zahrada jako nekonečně se měnící obraz. Interiér pro mladý pár, kterému záleží na každém detailu. Architekti vytvořili jakousi neutrální kulisu, kterou lze téměř libovolně doplňovat prvky podle vkusu majitelů.

Obývací pokoj volně přechází na terasu. Foto: Alexandra Timpau, Czech Deco Team a časopis Bydlení mezi panely
Neutrální kulisu bytu lze doplňovat podle vkusu majitelů

Bílá barva je použita jako základ. A to jak na stěnách, vestavěném nábytku, tak na podlaze z cementové stěrky v přízemí domu. To vše v kombinaci s přírodním olejovaným dubem, který se z patra domu přelévá po schodišti až do přízemí a protíná tak strohou bílou cementovou stěrku.

Nábytkové kusy jsou řešeny převážně v kombinaci přírodního dubu, antracitových šedých ploch a bílé.

„Interiér balancuje na hranici strohosti v použitých materiálech i tvarosloví nábytku, ale toto bylo záměrem, díky kterému dochází k daleko silnějšímu vnímání venkovního prostoru. Zahrada jako by se stala součástí hlavního obytného prostoru, jako by tvořila nekonečně se měnící živý obraz, který je tím nejsilnějším a nejdůležitějším prvkem celého interiéru,” podotýká architektka Jana Stachová z ateliéru Boq architekti s. r. o.

„K zakázce jsme se dostali relativně včas, takže zde byl prostor pro úpravu dispozice a další stavební úpravy. Podél vstupní chodby je navrženo technické zázemí s šatnou, s průchodem do garáže. Dále samostatná toaleta. Stěna, která toto zázemí odděluje od chodby, je řešena nábytkově, jedná se o kombinaci pevných panelů a skrytých dveří. Chodba je přerušena nástupem na schodiště do patra, přičemž celé schodiště i jeho nástup jsou řešeny v odlišném materiálu než podlaha v přízemí,” vysvětluje architekt Miroslav Stach ze stejného ateliéru.

Kuchyňský pracovní ostrůvek

Hlavnímu obytnému prostoru dominuje kuchyňský pracovní ostrůvek atypického tvaru, který je doplněn kuchyňskou sestavou s pracovní plochou podél celé jedné stěny místnosti. Celý prostor se otevírá směrem ven do zahrady.

Kuchyňská sestava s pracovní plochou je umístěna podél celé jedné stěny místnosti.

Foto: Alexandra Timpau, Czech Deco Team a časopis Bydlení mezi panely

V patře došlo k výraznější dispoziční úpravě tak, aby zde oproti původním plánům vznikly dvě koupelny, jedna pro dětský pokoj a pracovnu/pokoj hosta, druhá jako součást „rodičovského křídla“ - ložnice se šatnou.

Mezi ložnicí a koupelnou rodičů byl vytvořen průzor z mléčného skla pro navození intimní atmosféry.

Slovo architektů

„Svou spolupráci jsme započali již při studiu na fakultě architektury ČVUT v Praze. Atelier jsme založili koncem roku 2014. Svou pozornost věnujeme zejména bydlení. Charakteristickým znakem naší tvorby je práce s prostorem, která začíná u promyšlené dispozice. Díky tomu naše tvorba řeší širokou škálu měřítek – od projektů interiérů velmi malých bytů, přes individuální rodinné domy, až po obytné lokality a bytové domy,” doplňují architekti.

Napište nám

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahradu a rádi byste se pochlubili?

Napište nám do redakce na adresu: bydleni@novinky.cz.

 

yknivoNumanzeSaNyknalC
Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.

Reklama

Výběr článků