Hlavní obsah
Apartmán se nachází v posledním patře domu a přiléhá k němu rozlehlá terasa. Foto: Dmitry Partsikyan a časopis Bydlení mezi panely

Luxusní byt v pražské novostavbě doznal několika změn, základem byl dostatek úložných prostor

Ne vždy musí byt v novostavbě novým majitelům ve všem vyhovovat. Podobně jako v jednom z pražských bytových projektů. Návrh klientských změn interiéru ovšem započal ještě před samotnou stavbou projektu. Proto bylo možné podchytit mnoho stavebních detailů tak, aby nebyly nutné stavební změny po převzetí bytu.

Apartmán se nachází v posledním patře domu a přiléhá k němu rozlehlá terasa. Foto: Dmitry Partsikyan a časopis Bydlení mezi panely
Luxusní byt v pražské novostavbě doznal několika změn, základem byl dostatek úložných prostor

Apartmán se nachází v posledním patře domu a přiléhá k němu rozlehlá terasa s výhledem do tří světových stran. Díky tomu je byt dobře prosvětlen a klienti si tak mohli dopřát zařízení ve „scandi (skandinávském) stylu“.

Velkorysý půdorys poskytuje pracovnu (případně hostinský pokoj), dětský pokoj, koupelnu, samostatné WC, ložnici s koupelnou a prostorově vzdušný obytný prostor s kuchyňskou částí.

„Velmi detailně se promýšlely úložné prostory, aby byly nenápadné, ale přesto dostatečné. Při výběru vybavení se dbalo na světlé a přírodní materiály. Interiér se vyznačuje kombinací bílé, krémových odstínů a světlého dřeva, také jednoduchostí a vzdušností,” vysvětluje architektka Eva Kubíčková.

V chodbě jsou navrženy úložné skříně při stěně, kde jsou dveře do pokojů.

Foto: Dmitry Partsikyan a časopis Bydlení mezi panely

Zvláště v chodbě jsou navrženy úložné skříně při stěně, kde jsou dveře do pokojů. Vestavěné skříně tak vytvářejí linii přes celou chodbu až k obývacímu prostoru a lemují prostor okolo dveří. Tím vznikl velkorysý prostor ve vstupní hale, takže pro oblékání a svlékání je dostatek místa a po vstupu do bytu není v chodbě malý prostor zaplněný skříní.

Vinylová podlaha je položena i v koupelnách, kde je doplněna hexagonovou mozaikou, která vyplňuje niky ve stěnách.

Ložnici a dětský pokoj doplňují na stěnách tapety

Na kuchyňkou linku navazuje nábytková sestava s TV. Za tuto sestavu zajíždějí posuvné dveře, které oddělují obytný prostor od chodby.

Ložnici a dětský pokoj doplňují na stěnách tapety. Do ložnice byla zvolena méně výrazná, naopak do dětského pokoje barevnější, hravá.

Slovo architektky

„Navrhování interiérů je mojí vášní! Vím, že důležitým prvkem pro interiér šitý na míru je otisk charakteru klienta. Je důležité podpořit jeho životní styl, ať již jde o mladého člověka, který vyznává dynamický styl života, nebo rodinu, která chce vytvořit harmonické a bezpečné místo, či starší klienty, kteří si dopřejí pohodlí a poklidně laděný interiér,” poznamenává architektka.

Technické údaje

Autorka projektu: architektka Eva Kubíčková

Realizace: 2014-18

Plocha: 107 m2, terasa 91,5 m2

yknivoNumanzeSaNyknalC
Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.

Reklama

Výběr článků