Hlavní obsah

Do panelákové koupelny v šedých tónech se vešla vana i sprchový kout

Představujeme vám kompletní rekonstrukci panelového bytu pro mladou dámu. Zásadní změna se odehrála v koupelně, kde je na malém prostoru umístěna vana i sprchový kout.

Foto: Kouba interier a časopis Bydlení mezi panely

Zásadní změna se odehrála v koupelně, kde je na malém prostoru umístěna vana i sprchový kout.

Článek

V původním stavu byl byt řešený jako 3+1. Všechny příčky byly dřevotřískové, umakartové jádro mělo průchozí koupelnu.

„Byt byl v původním a zanedbaném stavu, což se novým majitelům hodilo. Majitelka bytu měla o nové dispozici jasnou představu, v návrhu jsme řešili, jak vše dostat do reálných rozměrů bytu. V nové dispozici je proto byt rozvržen jako 3+kk. V pravé části jsou dva podobně velké pokoje s nikami na vestavěné skříně,” poznamenává architektka Alena Koubová ze studia Kouba interier.

Dispozice koupelny je zcela změněna, a to jak na úkor kuchyně, tak bývalého WC. Vešel se do ní nově sprchový kout, zkosená vana, umyvadlo a bidet. V nice je umístěna pračka se sušičkou. WC je posunuto do prostoru bývalé chodby a je zvětšeno na obvyklou velikost. Vešlo se i umývátko.

Kuchyňská linka je do tvaru písmene U, v prostoru mezi kuchyní a obývákem je jídelní stůl, sedací souprava s TV je umístěna hned za vstupem do pokoje.

Do kuchyně dejte nadčasový a odolný nábytek

Tipy a trendy

„Záměrem majitelky bylo vytvořit byt v tónech šedé barvy, nicméně neměl působit studeně. Volili jsme proto vinylovou podlahu s dekorem světlého dřeva a s šedou barvou v kresbě. Velmi konkrétní představu měla majitelka o obkladu, přála si textilní strukturu. Nakonec jsme našli velmi pěkný decentní obklad italské výroby, vyráběný ve dvou barevných odstínech,” vysvětluje Martin Kouba, který se ve firmě zaměřuje na návrhy a zakázkovou výrobu nábytku.

Foto: Kouba interier a časopis Bydlení mezi panely

Výraznější obklad architekti volili v kuchyni, která je jinak velmi střídmá, šedá a bílá.

Oba odstíny obkladu italské výroby se architektům v koupelně podařilo vzájemně zkombinovat. Dekorativním i funkčním prvkem jsou odkládací niky.

Ve stejných barvách se majitelce podařilo opatřit i dveře, včetně vstupních. Výraznější obklad architekti volili v kuchyni, která je jinak velmi střídmá, šedá a bílá.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám