Hlavní obsah

Designová a moderní chata vám může dojet přímo na zahradu

– Říčany

Zahradní domek nebo chata připravená během jednoho víkendu? To dnes není problém. Na své si přijdou dokonce i ti, kdo chtějí odpočívat a rádi si při tom užívají jedinečného designu. Hotovou chatu, která tato kritéria do puntíku splňuje a za kterou výrobce získal i prestižní designérské ocenění Red Dot Design, vám přitom dovezou až na zahradu.

Designový domek z Vizovic získal prestižní ocenění Red Dot Design AwardVideo: Novinky

 
Článek

„Myšlenka objektů Fashion Line Relax vznikla ze současného trendu, kdy se lidé snaží utéct ze shonu velkoměsta a chtějí odpočívat v klidu v přírodě. Moduly jsou určené pro každého, kdo chce odpočívat a kdo miluje kvalitní a designové věci,” říká Marie Greplová z vizovické firmy Koma Modular.

Unikátní bydlení je takovou modulární stavebnicí 21. století, jejíž jednotlivé části v interiéru i exteriéru do sebe zapadají jako lego.

Konečné provedení si navíc může zákazník pomocí internetového konfigurátoru doupravit sám a hotový domek firma doveze přímo na místo určení.

Variabilita materiálů a vzhledů

„Domeček můžete převlékat podle toho, jak je vám příjemné, materiály jsou vždy tři, ať už na fasádu, na vnitřní obklad či podlahu. Můžete si navolit světlou či tmavou variantu podle toho, jak uznáte za vhodné,” dodává Greplová.

Chatu si postavili jako stavebnici

Bydlení

Základem je ocelová konstrukce z odolných pozinkovaných profilů, které zajistí životnost na dlouhé roky dopředu, a také dřevěná borovicová fasáda a neprůhledná skla, která odrážejí okolní prostředí. Modulový domek tak snadno zapadne do okolní přírody.

Ohleduplný k přírodě

Při jeho návrhu přitom vizovická firma myslela i na životní prostředí. Všechny části modulů jsou totiž vyráběné a kompletované na jednom místě, což umožňuje omezení odpadu a znečištění prostředí. Díky propracované tepelné izolaci je zaručena úspora energií.

„Modul jako takový splňuje veškeré normy a podmínky, které jsou i pro trvalé bydlení. Byť je určený především pro rekreační účely, je možné ho využívat celoročně,” ujišťuje David Šikl ze sesterské společnosti Koma Rent.

Prestižní ocenění

Výjimečnost designové řady Fashion Line, na jejímž návrhu se podílela designérka Adéla Bačová, podtrhuje i prestižní designérské ocenění Red Dot Design 2021 v kategorii produktového designu. Minidomek se tak stal členem utěšeně se rozrůstající rodinky českých produktů oceněných „červeným puntíkem”.

Domky jsou nabízené ve třech velikostech podle počtu použitých modulů. Cena základního modulu o velikosti 22,5 metru čtverečního začíná na 1 490 000 korun. Cena největšího, který zahrnuje 3 moduly v jednom o celkové užitné ploše 54 metrů čtverečních, pak startuje na 2 340 000 korun.

Všechny typy přitom disponují vším potřebným pro bydlení, jako je kuchyň, sanitární zařízení či ložnice, a také snadným napojením na infrastrukturu, jako je elektřina, vodovod či odpadní potrubí.

Kupujete chalupu? Pozor na možné závady

Jak na to

I v případě snadného pořízení víkendové chaty se ale nesmí zapomínat na úřední náležitosti v podobě stavebního povolení. To je potřeba v případě, pokud si na svou zahradu pořizujete stavbu o rozměrech 25 metrů čtverečních a více.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Před pořízením je tak vždy nejlepší se nejprve informovat o všech požadovaných náležitostech na příslušném stavebním úřadě. Jejich požadavky nemusí být všude stejné.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám