Hlavní obsah

Šílený projekt Geländewagen: Mercedes přetvořil třídu G v umělecký závodní vůz

Novinky, Milan Lažanský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Mercedes-Benz se spojila s návrhářem Virgilem Ablohem, který stojí mimo jiné za projekty značky Louis Vuitton. Společně s designérem stuttgartské automobilky Gordenem Wagenerem vytvořili svérázný projekt Geländewagen.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Project Geländewagen

Článek

Slovo Geländewagen je v němčině prostým označením terénního vozidla, podle kterého se také terénní ikona automobilky s třícípou hvězdou ve znaku nazývá. Ovšem přehnané retro od zmíněného dua kreativců nečekejte.

Z novodobé třídy G vytvořili závodní vůz. Alespoň co se designu týče. „Géčko” tedy dostalo výrazný bodykit, sníženou světlou výšku a závodním světem inspirovaná kola se žlutými nápisy na pneumatikách.

Test Mercedesu G 500: Nesmyslně dokonalý, pozérsky účelný

AutoMoto

Záměrně nedokonalý lak, který kryje i masku či světlomety, doplňují například bledě modré koncovky výfuku. Když chytnete za poutko na dveřích, které slouží místo klik, naskytne se podobné barevné schéma.

Palubní desku nahradily jednoduché přístroje na bílé ploše. Bezpečnostní prvky jsou zbarveny do červena, klec má povědomou bledě modrou barvu. Volant pochází ze supersportu Project One, sedadla jsou ryze závodní, z vozu kategorie DTM.

Mercedes představuje novou třídu S, příští rok chce řídit sama

AutoMoto

Mercedes hodlá projekt poslat do aukce pro charitu, ovšem jen ve variantě zmenšené o třetinu. Na aukci společnost RM Sotheby se 2. října předpokládá finální cena od 60 do 80 tisíc dolarů - v přepočtu od 1,3 do 1,8 milionu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám