Hlavní obsah

Youtuberka polila Rolls-Royce zelenou barvou. Litovat začala záhy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co všechno je youtuber schopný udělat pro video, aby mělo co největší dosah? Soudě dle posledního počinu Supercar Blondie docela dost. Očividně i zničit auto za mnoho milionů korun tak, že se na něm pokusí vytvořit ornament kyvadlem s barvou.

Foto: Milan Malíček, Právo

Rolls-Royce Wraith Black Badge (Ilustrační foto)

Článek

Princip malby pomocí kyvadla je celkem jednoduchý. Nad plátno, papír nebo očividně i Rolls-Royce Wraith Black Badge pověsíte láhev s barvou, která má vespod malou dírku, aby barva mohla vytékat - a pak tu láhev hodíte, jako byste hráli ruské kuželky, a doufáte, že se na výsledek bude dát dívat.

Samozřejmě je vhodné použít barvu, která se dá odstranit, např. sloupnout nebo smýt. Ve videu youtuberky Alexandry Hirschiové, známé na sociálních médiích jako Supercar Blondie, se ale dozvídáme, že tato zelená se používá na lodě, a je tedy velmi odolná; a vskutku, když se koncem videa muž pokouší barvu smýt tlakovým čističem, není to možné.

Lze elektromobilem ujet 2000 km na jeden zátah? Youtuber to zkusil

AutoMoto

Nezpochybňujeme právo majitelky dělat si se svým autem, co se jí zlíbí, ovšem z její tváře po vržení láhve i později to vypadá, že ze svého rozhodnutí dvakrát nadšená není.

Ve videu mimochodem říká, že nikdo nic takového ještě nezkusil, což není pravda. Její video bylo zveřejněno 19. července, zhruba dva týdny poté, co se něco podobného objevilo na kanálu DipYourCar - a i autor tohoto videa říká, že není první, kdo to zkouší.

Jestli o tomto starším videu Hirschiová věděla, nebo ne, samozřejmě není známo. Podstatnější ale je, že ono starší video ukazuje výrazně umnější provedení malby pomocí kyvadla. Ornamenty na mustangu jsou zajímavější a své dělá i použití tří křiklavých barev na matném černém podkladu.

Oproti tomu výsledek na střeše Rollsu Wraith připomíná spíš řádění vandala, mimo jiné i tím, jak před aktem zanedbali zakrytí kol a klik a ty jsou také potřísněny barvou. Nutno ale dodat, že tečky na střeše, vzniklé z toho, když v láhvi docházela barva, trochu připomínají „hvězdnou oblohu”, jíž jsou stropnice vozů Rolls-Royce známé.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

I’ve been getting hundreds of notifications across the board about this @supercarblondie project. I know you guys are all making sure I’m aware because you support me and DYC; and I’m very grateful for that. Did we do the exact same project two weeks ago? Yes. Does her project look like a literal copy of ours? Yes. Did she credit DYC at all, in any capacity? No. She ironically claimed this has “never been done before”. It’s pretty clear what happened. I want you guys to know that although disappointed, I’m not angry. We aren’t the first people in the world to do pendulum painting. We aren’t even the first to do it on a car. There was a post a month back where a couple of guys in the EU did a simpler version of it, and that was the original inspiration for our project. Now granted we took it to a completely different level, but I still took the time to properly cite our inspiration in our video to make sure they got credit. That’s the way it should work. The bigger platform should make sure the smaller platform gets credit where it’s due. I would never take an idea from someone else and call it my own. If anything, that’s my only point of frustration. Not that she did it, but did it and pretended it was an original idea. It is what it is, let’s just keep moving forward. If anything I’m just glad we could inspire others. Good luck to her and everyone have a great week 💪 #DipYourCar #PlastiDip #teamdyc #pendulumpainting

Příspěvek sdílený Fonzie DipYourCar (@fonzie), Čec 20, 2020 v 10:09 PDT

Koncem videa nechybí nápis „Pokračování příště”, takže tento příběh jistě bude mít nějakou dohru. Jestli to bude snaha barvu očistit, nebudeme spekulovat.

Anketa

Souhlasíte s takovouto úpravou auta?
Ano, líbí se mi to
3,5 %
Na mustangu v pořádku, u rolls-royce nevkus
4,6 %
Aspoň je unikátní
1,8 %
Ne, ale majitel si s ním může dělat, co chce
17,6 %
Ne, je to ošklivé
11,2 %
Nevím/Je mi to jedno
61,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 7977 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám