Hlavní obsah

Milion stehů pro milovníka květin. Rolls-Royce se blýskl speciálním Phantomem

Milion stehů dohromady tvoří vyšívané růže, které si do svého Rolls-Royce Phantom objednal švédský obchodník s hodinkami. Květiny miluje tak moc, že po nich pojmenoval i dvě ze svých čtyř dětí.

Rolls-Royce Rose PhantomVideo: Rolls-Royce

 
Článek

Když máte rádi květiny, můžete si do auta namontovat vázičku anebo připevnit nějaké kytky ze zahrady.

Když jste ale úspěšný obchodník s hodinkami, necháte si do interiéru svého nového Rolls-Royce Phantom vyšít spoustu růží pomocí milionu stehů. Doslova.

To je případ vozu zvaného Rose Phantom, tedy „růžový Phantom”. Není ale růžové barvy, nýbrž plný růží. Zvenčí, a ostatně i uvnitř, je vyveden v několika odstínech modré.

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce Rose Phantom

Vůz si objednal Ayad Al Saffar, který se před mnoha lety přistěhoval do Švédska z Libanonu a začal obchodovat s hodinkami. A prostě miluje květiny, na tomto základu si tak nechal postavit unikátní Rolls-Royce.

Inspirací pro tvůrce byla růže Phantom, kterou vyšlechtil britský specialista na růže Philip Harkness a která roste v zahradě továrny Rolls-Royce v britském Goodwoodu. V autě je tato růže vyobrazena ve všech stádiích květu a najdeme tu třeba i motýly.

Nebeským autem do pekla. Rolls-Roycem Dawn na výletě po Čechách

AutoMoto

Kromě růží vzadu vidíme individuální křesla s polštářky pro podporu lýtek. Samozřejmostí je elektrické nastavování s paměťovou funkcí a třeba čtyřzónová klimatizace.

Pod kapotou je 6,75l dvanáctiválec o výkonu 571 koní a 900 N.m. Kolik za svůj vůz Al Saffar zaplatil, oznámeno samozřejmě nebylo.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám