Hlavní obsah

Výroba ve Škoda Auto by se mohla do června stabilizovat, tvrdí odbory

Výroba v automobilce Škoda Auto by se mohla do června stabilizovat, na podzim se možná vrátí přesčasové směny. Škoda letos zatím přišla kvůli chybějícím dílům o více než 100 000 aut oproti plánům, uvedl týdeník Škodovácký odborář. Prozatím se však výroba potýká nadále se složitou situací ohledně nedostatků dílů do výroby, zejména čipů a v poslední době také kabelových svazků.

Foto: Škoda Auto

Výroba Škody Fabia

Článek

Pozitivní vyhlídky jsou podle odborů důležité pro zajištění výdělků a budoucnosti pracovních míst. Ve výrobních ztrátách je kromě samotných aut také produkce na převodovkách a v dalších komponentech.

V některých provozech se nadále ruší část směn. Situace se ale lepší, například závod Vrchlabí bude v příštím týdnu prakticky zcela bez omezení.

Kvůli nedostatku polovodičů a pandemii koronaviru automobilka loni zákazníkům na celém světě dodala 878 200 vozů, což bylo o 12,6 procenta meziročně méně. Nedostatek čipů způsobil, že Škoda nevyrobila 280 000 aut.

Výroba kabelových svazků se z Ukrajiny přesunula do Mladé Boleslavi, včetně zaměstnankyň

AutoMoto

Automobilka Škoda Auto loni zvýšila nekonsolidovaný čistý zisk o 48 procent na 22,41 miliardy korun. Nekonsolidované tržby se snížily o 0,4 procenta na 422,6 miliardy Kč. Letos očekává automobilka značné zatížení provozní činnosti v důsledku války na Ukrajině a výpadků v dodávkách některých dílů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám