Hlavní obsah

VW zahajuje předprodej nového Touranu

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VW Touran, úspěšné německé MPV, jehož se dosud prodalo 1,13 miliónu kusů, si v jeho faceliftovaném provedení mohou čeští zájemci již objednat. Nový Touran byl představen v dubnu na autosalonu AMI v Lipsku; na český trh vstupuje s cenou od 483 200 Kč za provedení s motorem 1.2 TSI (77 kW / 105 k).

Článek

Omlazený Touran bude na českém trhu k dispozici ve dvou výbavových liniích Comfortline a Highline, na přání také v 7místném provedení. Na výběr je celkem šest motorů s výkonem od 77 do 125 kW.

Novinkou u Touranu je zážehový agregát 1.2 TSI (tj. ten, který má i Škoda Fabia, Yeti a Octavia), vznětové motory 1.6 TDI a 2.0 TDI využívají nově technologie přímého vstřikování paliva common rail.

Zážehové varianty nového Touranu pohánějí agregáty 1.2 TSI (77 kW / 105 k), 1.4 TSI (103 kW / 140 k) a 1.4 TSI EcoFuel (110 kW / 150 k). Seznam vznětových motorů TDI je následující: 1.6 TDI (77 kW / 105 k), 2.0 TDI (103 kW / 140 k) a 2.0 TDI (125 kW / 170 k). Všechny vznětové motory jsou vybaveny filtrem pevných částic DPF.

Ve výbavě Touranu Comfortline nechybí například senzor světla a deště, samostmívací vnitřní zpětné zrcátko, chromované prvky v interiéru (spínač světlometů, tlačítka ovládání bočních oken a seřizování vnějších zpětných zrcátek), tónovaná boční okna, sklopné stolky pro druhou řadu a černé podélné střešní nosiče.

Dražší verze Touran Highline má oproti verzi Comfortline navíc mimo jiné čalounění sedadel, automatickou klimatizaci, palubní počítač s barevným displejem, kůží obšitý volant s multifunkčními tlačítky, stříbrné podélné střešní nosiče a mlhové světlomety v chromovaných rámečcích.

V příplatkové výbavě nechybí adaptivní dálkové světlomety (Dynamic Light Assist) nebo nový parkovací asistent Park Assist 2.0 pro automatické podélné a příčné parkování.

Nově může být Touran vybaven rádiem a navigačním systémem RNS 315 s dotykovým displejem. Kromě toho je k dispozici velké panoramatické výklopné a posuvné střešní okno, zadní kamera (pouze ve spojení s rádiem a navigačním systémem RNS 510) nebo adaptivní tlumiče DCC.

Za provedení s motorem 1.2 TSI (77 kW / 105 k) si český importér účtuje 483 200 korun. První vozy pro zákazníky budou k dodání koncem října.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám