Hlavní obsah

Vrátí se legendární Honda S2000? Mohla by mít až 350 koní

Novinky, Marek Bednář

Fanoušky aut oblíbený roadster Honda S2000, který loni „oslavil” deset let od konce výroby, se možná dočká znovuzrození. Nepřišel by ale dřív než v roce 2024 a atmosféricky plněný motor je velmi pravděpodobně ze hry.

Foto: Honda

Honda vyráběla sporťák S2000 v letech 1999-2009. Dodnes je vyhledávaný. (Ilustrační foto)

Článek

Když se naposledy mluvilo o Hondě S2000, pro fanoušky, doufající v její návrat na trh, to neznělo moc příznivě. „Čas ještě nedozrál,” řekl v roce 2017 Takahiro Hačigo, generální ředitel Hondy. O rok později se Hajato Mori, manažer produktového plánování v Kanadě, nechal slyšet, že o oživení S2000 není zájem a že by takové auto nevydělalo peníze.

Nyní to však vypadá, že automobilka změnila názor - alespoň podle magazínu Forbes. Ten s odkazem na nejmenované zdroje blízké automobilce uvádí, že marketingoví šéfové značky vážně zvažují návrat roadsteru S2000 na trh.

Samozřejmě to nelze považovat za potvrzenou informaci, nýbrž spíš za zvěst. Podle magazínu by ale nová S2000 mohla přijít v roce 2024, tedy na 25. výročí původního vozu; ten se vyráběl v letech 1999-2009.

Foto: Honda

Honda S2000 (ilustrační foto)

Pokud by přišla, mohla by údajně mít motor z Hondy Civic Type-R, což znamená stejně jako kdysi dvoulitrový čtyřválec, ovšem nyní přeplňovaný. S turbodmychadlem by ovšem S2000 přišla o jednu z věcí, pro které ji mají fanoušci tak rádi - úžasně točivý atmosférický motor.

Dnešní doba nicméně skutečně „řidičským” motorům, které ze sebe vydají maximum až těsně před vrcholem otáčkoměru, příliš nepřeje. Naopak sportovní auta se předhánějí, které bude mít na cedulce vyšší číslo. A zatímco motor v současném „erku” dává 320 koní, podle magazínu se u případné znovuzrozené S2000 uvažuje až o 350 koních.

Co by však zachováno být mělo, je manuální převodovka. Ovšem, co se z toho ukáže být pravdou, si počkejme. Automobilka jistě návrat takto marketingově vděčného vozu včas oznámí, pokud se rozhodne kladně.

Reklama

Související články

Honda ukázala nový Civic, zatím jako sedan

Nová Honda Civic, která se má v USA prodávat od příštího roku, se designem přiblížila větším modelům. Příchod novinky do Evropy zatím není potvrzen.

Výběr článků

Načítám