Hlavní obsah

Příští Honda Civic Type-R má být výjimečná tím, že nebude elektrifikovaná

Honda chce elektrifikovat všechny své klíčové modely do roku 2022. Ostrá varianta Civicu, která v daném roce přijde v nové generaci, ale má zůstat věrná spalovacímu motoru bez elektrické dopomoci.

Foto: Milan Lažanský, Novinky

Honda Civic Type-R GT současné generace

Článek

Dosud to je u značky Honda, stejně jako u většiny ostatních automobilek, tak, že v nabídce jsou výjimečná spíš elektrifikovaná auta. Od roku 2022 to ale u legendární japonské značky bude naopak - ohlásila, že tehdy chce mít všechny své klíčové modely na evropských trzích elektrifikované.

Právě v roce 2022 se má objevit nová iterace ostrého Civicu, nazvaného Type-R. A není pochyb, že Civic je velmi důležitý model. Bude tedy nové „erko” hybridní?

Test Hondy Civic Type-R po modernizaci: Výbušná, ale i překvapivě kultivovaná

AutoMoto

Podle britského webu AutoExpress nikoliv. Informace v anglickém jazyce používají slovo „mainstream” u modelů, které mají být elektrifikovány, a ostrý Civic Type-R tímto slovem lze označit jen stěží.

České zastoupení Hondy na otázku neodpovědělo jednoznačně s tím, že není nic oficiálního známo. Nevyloučilo ale, že ono slovo „mainstream” může v prohlášení Hondy Europe být právě proto, že Type-R zůstane bez elektrifikace.

Foto: Milan Lažanský, Novinky

Honda Civic Type-R GT současné generace

„Máme hlavní pilíře, které budou elektrifikované,” cituje britský web Toma Gardenera, viceprezidenta Hondy Europe. „Jsme si velmi dobře vědomi, jak si zákazníci váží současného modelu (Civicu Type-R), a budeme muset postup do budoucna pečlivě promyslet.”

Podle Britů má příští Civic Type-R dostat dvoulitrový čtyřválec ze současného modelu, ovšem upravený pro vyšší výkon a splnění nových emisních norem. Také se má jeho výroba přesunout z britského Swindonu, kde Honda továrnu zavírá, do Japonska.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám