Hlavní obsah

Velká cena Austrálie zrušena těsně před začátkem, McLaren má v týmu nakaženého

Novinky, laz

Kolotoč nové sezóny Formule 1 se měl roztočit v pátek 13. března prvním závodním víkendem v australském Melbourne. Těsně před začátkem pátečních tréninků byl ale celý podnik zrušen kvůli obavám z šíření koronaviru.

Foto: Profimedia.cz

Tým Red Bull F1 se po příjezdu opět stěhuje z místa konání GP Austrálie.

Článek

Ještě ve čtvrtek dopoledne to vypadalo, že se australská Grand Prix bez problémů odjede. Ovšem britský tým McLaren ve čtvrtek odpoledne oznámil, že ze závodu odstupuje, protože se v jeho týmu objevil pozitivní test na koronavirus. V pátek ráno australského času, tedy kolem půlnoci středoevropského, vydalo vedení F1 oficiální prohlášení.

„Po potvrzení, že člen týmu McLaren Racing byl pozitivně testován na Covid-19 a rozhodnutí týmu odstoupit z australské Grand Prix, svolaly formule 1 a FIA ve čtvrtek večer schůzku dalších devíti šéfů týmů. Tyto diskuze skončily většinovým názorem týmů, že by závod neměl pokračovat,“ uvedlo vedení po naléhání týmů, které chtěly závod zrušit dříve.

„Formule 1 a FIA s plnou podporou Australian Grand Prix Corporation proto přijaly rozhodnutí, že veškerá aktivita Formule 1 v Grand Prix Austrálie 2020 bude zrušena,” stojí dále v prohlášení.

Koronavirus versus ženevské výstaviště: Autosalon byl před zákazem téměř připraven

Autosalon Ženeva

Během pátku se týmy balí. Například stáj Red Bull uvedla, že se vrací domů. Což napovídá, že v ohrožení je i Velká cena Bahrajnu, která je v plánu za týden. O restartu sezóny se kvůli nabitému kalendáři nyní vedou divoké diskuze. Dvanáct členů McLarenu, včetně jednoho nakaženého, zůstává v karanténě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám