Hlavní obsah

V Kolíně se auta měla vyrábět ještě týden, nakonec se TPCA zastaví ve středu před půlnocí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Toyota Peugeot Citroën Automobile (TPCA) přeruší kvůli aktuálnímu vývoji pandemie koronaviru výrobu ve své kolínské továrně již ve středu před půlnocí. Původně se měly výrobní linky zastavit 25. března, řekl mluvčí TPCA Tomáš Paroubek.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Výroba aut v kolínském závodě TPCA.

Článek

„Zdraví a bezpečnost zaměstnanců a stakeholderů jsou na prvním místě. Z toho důvodu jsme již včera ohlásili zastavení linky v příštím týdnu a nadále jednali s ostatními závody Toyoty v Evropě, vedením obou koncernů PSA a Toyoty o možnosti předsunutí na co nejbližší termín," řekl Paroubek.

Podle něj firma nadále úzce spolupracuje i s dodavateli, aby se zajistilo plynulé zastavení linek. V TPCA pracuje v současnosti zhruba 2500 lidí a firma představuje jednoho z největších exportérů v České republice a zároveň největšího zaměstnavatele na Kolínsku.

Škoda zavře výrobu, starostové se obávají problémů se zahraničními dělníky

AutoMoto

V současnosti se v Kolíně vyrábí druhá generace malých trojčat - Citroënu C1, Peugeotu 108 a Toyoty Aygo. V příštím roce továrnu převezme Toyota a přesune do ní produkci nové generace Yarisu.

Výrobu se ze stejných důvodů rozhodla dočasně ukončit i mladoboleslavská Škoda Auto, výrobní linky se na třech místech zastaví také ve středu večer. Další z největších automobilových závodů, nošovický Hyundai, bojuje s nedostatkem náhradních dílů, výroba zatím v omezené míře pokračuje.

Reklama

Související články

Toyota Yaris se bude vyrábět v Kolíně

V kolínském závodě TPCA se bude vyrábět nový model Toyota Yaris. Zcela poprvé budou ze zdejších linek díky tomuto modelu sjíždět vozy nejen s benzinovým, ale...

Výběr článků

Načítám