Hlavní obsah

Toyota chystá malé SUV založené na Yarisu, dorazit by mělo ještě letos

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že se Toyota chystá představit nové malé SUV, už dávno není žádným tajemstvím. Vůz, který by měl stát na platformě GA-B stejně jako Yaris, však možná dorazí dříve, než se očekávalo.

Foto: Toyota

Nová Toyota Yaris

Článek

S informacemi o novince na trhu malých crossoverů přišel server Auto Express, který se nechal slyšet, že mini SUV od Toyoty, jež má konkurovat Renaultu Captur, Volkswagenu T-Roc nebo Nissanu Juke, na trh podle informací britského magazínu Auto Express dorazí už ve druhé polovině roku 2020.

Toyota Aygo dostane třetí generaci, využití kolínské automobilky je záhadou

AutoMoto

Nová Toyota by měla podle posledních zpráv stát na platformě GA-B a stala by se tak po Yarisu druhým vozem značky s tímto flexibilním základem. Auto by mělo měřit okolo 4 metrů a být o něco větší a širší než Yaris. Platforma je navíc velmi variabilní, co se zavěšení týče, takže není vyloučené, že Toyota bude nabízet crossover i s možností pohonu všech čtyř kol.

Dá se předpokládat, že nový model budou Japonci nabízet ve verzi s hybridním pohonným systémem i běžným benzínovým motorem. Chybět by však neměl 1,5litrový benzinový motor s výkonem 115 koňských sil, jaký má pod kapotou i Yaris.

Nabroušená premiéra. V lednu bude představena nová Toyota Yaris GR

AutoMoto

Toyota chce údajně představením dalšího SUV nasytit hladový evropský trh, na kterém se v současné době nejvíce daří právě sportovně užitkovým automobilům.

Ostatně, nynější nejmenší crossover od Toyoty C-HR funguje u zákazníků nad očekávání dobře. „Nemyslím si ale, že to zvládne celé pokrýt sám,“ nechal se pro Auto Express před časem slyšet evropský viceprezident Toyoty Matt Harrison.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám