Hlavní obsah

Nabroušená premiéra. V lednu bude představena nová Toyota Yaris GR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na proslulém autosalonu v Tokiu se světu v lednu ukáže nový a pořádně ostrý hatchback od japonské Toyoty, konkrétně model Yaris ve verzi GR. Jeho výrobce věří, že zatočí s konkurencí.

Foto: Toyota

Teaserové fotografie na Toyotu Yaris GR

Článek

Nejsportovnější verze poslední generace Toyoty Yaris se v Tokiu představí mezi 10. a 12. lednem roku 2020 a bude na sobě mít podpis od závodní stáje Gazoo Racing, která se naposledy podílela na vzniku Toyoty Supra GR.

Japonská automobilka věří, že do ostrého hatchbacku investovala všechny své vědomosti a zkušenosti z Mistrovství světa v rallye WRC. I proto Toyota potvrdila, že novinka GR-4 bude mít oproti staršímu Yarisu GRMN pohon všech kol, což by ji mělo dostat na zcela jinou úroveň. Samozřejmostí se zdá být benzínový motor, ale není zcela jasné, zda to bude také 1,8litrový čtyřválec s turbodmychadlem, jako tomu bylo právě u předchůdce, nebo Toyota zvolí jinou variantu.

Foto: Toyota

Koncept Toyota Yaris GR

Automobil bude mít sice premiéru už v lednu, ale pokud by se našel nějaký nedočkavec, který by ho chtěl vidět dříve, má štěstí. První dynamický náhled vozu bude představen už 15. prosince na festivalu Gazoo Racing. Yaris GR by na sobě však měl mít červeno-černobílé maskování jako na oficiálních teasrových snímcích od automobilky.

Luxusní Toyota Century v úpravě sportovní divize GRMN? Zatím si Japonci z fanoušků spíš střílí

AutoMoto

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám