Hlavní obsah

Toyota představuje vrcholný model RAV4: Plug-in hybrid má 306 koní

Automobilový veletrh v americkém Los Angeles nabídne návštěvníkům další zajímavou podívanou. Toyota zde představí plug-in hybridní verzi svého nejoblíbenějšího crossoveru RAV4. Měl by představovat vrchol nabídky japonské automobilky a také očekávanou vlnu hybridů s možností dobíjení.

Foto: Toyota

Nová Toyota RAV4 Plug-in Hybrid

Článek

Toyota podle svých slov vzala to nejlepší na hybridní verzi RAV4, vylepšila to a použila u novinky s možností dobíjení ze sítě, která by se měla v České republice začít prodávat v polovině roku 2020. Jedná se o nejsilnější, nejhospodárnější a nejrychlejší produkční RAV4.

I bratr elektrické Škody se nabízí ve zvýhodněné první edici

AutoMoto

Stálice na trhu crossoverů se poprvé v americké verzi Prime představila v Los Angeles. Dostala pod kapotu plug-in hybridní pohonnou jednotku založenou na již dostupné full-hybridní verzi, tedy 2,5litrový čtyřválec o výkonu 175 koňských sil a vysokokapacitní lithium-iontovou baterií.

Foto: Toyota

Nová Toyota Plug-in Hybrid

V kombinaci s elektromotorem, o němž toho zatím příliš nevíme, by měl vůz produkovat systémový výkon 306 koňských sil, které pohánějí všechna čtyři kola. Z 0 na 100 km/h se RAV4 dostane za 6,2 sekundy. Čistě na elektřinu údajně vůz ujede 62 kilometrů.

První jízda s novou Toyotou C-HR: Excentrik má větší výkon

Testy

Toyota prozatím neuveřejnila evropskou verzi, natož ceník chystaného SUV, ale dá se předpokládat, že se cena bude pohybovat nad hranicí jednoho milionu korun. Základní hybridní verze RAV4 s pohonem všech kol ve výbavě Active startuje na 914 tisíc korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám