Hlavní obsah

Staré britské letiště je plné nových aut, která teď nikdo nechce

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotograf letící nad letištěm Upper Heyford v anglickém hrabství Oxfordshire zachytil v úterý stovky zaparkovaných aut. Jedná se o nové vozy, často ještě zabalené do továrních ochranných fólií.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle britského Daily Mailu je letiště dříve užívané letci RAF plné vozů více značek, včetně Land Roverů a Jaguarů.

Automobilový průmysl ve Spojeném království se potýká s obrovským poklesem prodejů. Za letošní duben se na tomto tradičním trhu podle místního sdružení automobilového průmyslu (SMMT) neprodala ani tisícovka nových vozů soukromníkům a celkem jen 4321 kusů, což představuje meziroční pokles o 97 procent.

Na vině jsou opatření kvůli šíření nového koronaviru. Autosalony jsou tam zavřené od 23. března. S otevřením se zatím počítá nejdříve 11. května.

Kolínská automobilka TPCA prodloužila odstávku výroby až do 18. května

AutoMoto

Zatímco se výroba aut po Evropě postupně znovu rozjíždí, ve Spojeném království zatím produkci obnovil jen Rolls-Royce v Goodwoodu v pondělí 4. května, na den přesně 116 let od prvního setkání Charlese Rollse s Henrym Roycem.

V České republice se na dubnová prodejní čísla zatím čeká. Podle informací Novinek však tuzemským závodům běžné skladovací prostory zatím stačí, přestože vozů je na skladě více než obvykle.

Škoda ke znovuotevření autosalonů 20. dubna uvádí na 5 tisíc dostupných skladových vozů pro český trh. K záborům letišť jako v roce 2018 v Milovicích i díky předchozímu uzavření výroby zatím nedochází.

Reklama

Výběr článků

Načítám