Hlavní obsah

Speciální edice Morganu slaví 60 let od vítězství v Le Mans

V roce 1962 vyhrál Morgan Plus 4 SuperSports třídu 2,0 litru v závodě 24 hodin Le Mans. Nyní, o šedesát let později, britská malosériová automobilka oslavuje úspěch limitovanou edicí novodobého modelu Plus Four.

Foto: Morgan

Morgan Plus Four LM62

Článek

Speciální edice zvaná LM62, která je celosvětově omezena na 62 kusů, čerpá inspiraci z vítězného závodního vozu už jen zeleným lakem Jet Green podobným tmavě zelené na závodním voze. Alternativou je rudá Tertre Rouge. Nechybí grafický balíček, který obsahuje odznak LM62 a také bílé kruhy s číslováním „29“.

Dalšími specialitami jsou lakovaná drátěná kola, klenutý zadní panel, víčko palivové nádrže ve stylu Le Mans, A-sloupky v barvě karoserie, přídavná světla a aktivní sportovní výfukový systém s černými koncovkami. Morgan také poprvé pro tento model nainstaloval pevnou bílou střechu.

Nejsilnější Morgan všech dob vznikne v pouhých devíti kusech

AutoMoto

Změny v interiéru jsou skromnější, řidiči najdou například individuálně číslovanou plaketu, laserem vyrytá černá kožená madla dveří a vyšívané opěrky hlavy.

Morgan Plus Four v edici LM62 je aktuálně k dispozici na objednávku za 78 995 liber, v přepočtu 2,3 milionu korun. Model bude nabízen v konfiguraci s pravostranným a levostranným řízením s možností výběru mezi šestistupňovým manuálem nebo osmistupňovým automatem.

Morgan poodhaluje novou retro tříkolku

AutoMoto

Vzhledem k tomu, že se jedná pouze o limitovanou edici, přeplňovaný 2litrový čtyřválcový motor od BMW produkuje standardních až 258 koňských sil a točivý moment 400 Nm. Umožňuje modelu s automatickou převodovkou zrychlit z 0-100 km/h za 4,8 sekundy a dosáhnout maximální rychlosti 240 km/h.

Generální ředitel Morganu Steve Morris poznamenal, že vůz je vhodnou poctou originálnímu modelu Plus 4 SuperSports, který v Le Mans „dosáhl jeden z největších úspěchů morganu v motoristickém sportu“, když před 60 lety ujel více než 3541 km při průměrné rychlosti téměř 151 km/h.

Reklama

Výběr článků

Načítám