Hlavní obsah

Nejsilnější Morgan všech dob vznikne v pouhých devíti kusech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská automobilka Morgan oficiálně odhalila limitovanou edici modelu Plus 8 GTR, které se vyrobí jen 9 kusů. Jedná se o unikátní sportovní vůz s obrovským motorem V8 z dílen BMW, první kus dostal atraktivní modrý lak.

Foto: Morgan Motor Company

Morgan Plus 8 GTR

Článek

Automobilce Morgan trvalo téměř rok, než v únoru představenou skicu modelu Plus 8 GTR přetvořila v konkrétní model, který nyní hrdě představila jako dosud nejsilnější sportovní vůz v historii společnosti.

Morgan poodhaluje novou retro tříkolku

AutoMoto

Pod dlouhou kapotou s otvory na odvod horkého vzduchu se nachází atmosférický 4,8l motor V8 od BMW, který nese kódové označení N62. Dříve poháněl třeba SUV X5 4,8i a 4,8iS v generaci E70. Oproti tomu použití mu ale přibylo trochu výkonu - dává 375 koňských sil, a to díky novému naladění výkonu a výfukovému systému.

Foto: Morgan Motor Company

Morgan Plus 8 GTR

Morgan tvrdí, že každý z devíti zákazníků, kteří si vůz zakoupili, měli maximální možnost se podílet na celé výrobě auta a mohli si ho dostatečně personalizovat. Např. tento první exemplář z celkem devíti, které vzniknou, má modrou barvu s názvem Yas Marina ze vzorníku BMW.

Pět z exemplářů se prodalo na exportní trhy, zbylé čtyři zůstaly ve Velké Británii. Kupující si mohli vybrat mezi šestistupňovou manuální nebo automatickou převodovkou.

Morgan představil retro sporťák do terénu. Vznikne jen osm kusů

AutoMoto

Model řadou svých detailů odkazuje na historii značky, a to třeba koly s centrální maticí a pětipaprskovým designem, která připomínají závodní verze modelu Plus 8 z 90. let.

A proč jich je jen devět? Automobilka totiž nedávno získala několik funkčních šasi modelu Plus 8 z neupřesněného zkrachovalého projektu. A tak třebaže už před téměř čtyřmi lety tento model přestala vyrábět a soustředí se na mnohem modernější Plus Six, rozhodla se ona šasi takto zužitkovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám