Hlavní obsah

Sedadla v Porsche budou díky 3D tisku na míru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Porsche představilo prototypy nových revolučních sedadel s ergonomickým tvarem, které vytvořila technologie 3D tisku. V budoucnu by se mohly objevit i v sériové výrobě.

Foto: Porsche

Porsche vyvinulo sedadla s technologií 3D tisku.

Článek

Němci o nových sedadlech tvrdí, že mohou způsobit doslova revoluci ve sportovním posezení za volantem vozidel Porsche. Vytvořeny byly 3D tiskem z několika vrstev. Základní je z většiny expandovaný polypropylen a na něj je napojena komfortní vrstva na bázi polyuretanu, která je prodyšná.

Plug-in hybridní 911 se chystá, Porsche se ale stále nemůže smířit s kompromisy

AutoMoto

Právě druhá, komfortní vrstva, by měla být tím největším převratem, protože tu tvoří 3D tisk, jenž je kompletně nastavitelný. I proto může mít tento prvek sedadel různou tuhost i strukturu, aby odpovídal preferencím řidiče. Aby byl v maximálním pohodlí, je sedadlo potažené ještě závodním čalouněním Racetex.

Foto: Porsche

Část sedadla umožňuje pohled na 3D komfortní strukturu.

V tuto chvíli je sedadlo pouhým technickým konceptem, ale Porsche již potvrdilo, že plánuje jeho sériovou výrobu. Prototypy by se měly postupně objevit v modelech 718 a 911, a pokud se osvědčí, dočkají se jich řidiči v silničních vozech.

Vrcholná verze Porsche 911. Turbo S má brutální výkon

AutoMoto

Podle Porsche budou v budoucnosti sedadla nabízena ve třech úrovních tuhosti, měkké, střední a tvrdé, a na trh by mohla dorazit v polovině roku 2021. Pokud pak o ně bude dostatečný zájem, pracovníci Porsche Exklusive Manufaktur budou moci vytvořit plně personalizovaná sedadla z 3D tisku, která by se mohla například tvarem přizpůsobovat tělu řidiče.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám