Hlavní obsah

První plody spolupráce Kena Blocka s Audi. Dostal závodní auto na míru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký závodník Ken Block už pár měsíců spolupracuje s německou automobilkou Audi. Společně teď představují nový závodní speciál na elektřinu, inspirovaný slavným Audi Sport quattro S1.

Foto: Audi

Audi S1 e-tron quattro Hoonitron

Článek

První plody spolupráce slavného jezdce rallye Kena Blocka a Audi dorazily velice rychle. Závodník se totiž rozhodl i nadále pokračovat v natáčení série videí s názvem Gymkhana, kde se bude nově prohánět v elektrickém, na míru vytvořeném Audi s názvem Audi S1 e-tron quattro Hoonitron.

Elektromobil je už od prvního pohledu inspirovaný slavným závodním speciálem Audi Sport Quattro S1, který závodil v Pikes Peak. Ostatně, Ken Block je také specialistou na jízdu do vrchu, takže se tato inspirace nabízela. Vůz má výrazně rozšířené blatníky, velké zadní křídlo a výrazný přední spoiler. Vše uzpůsobeno co největšímu přítlaku.

Ken Block se zapojí do vývoje Audi. V nečekané oblasti

AutoMoto

Audi zatím o novince nezveřejnilo žádné bližší informace, ale pozoruhodné je třeba to, jak rychle celý projekt vznikl. Podle informací z automobilky se Auto z papíru do stavu prototypu dostalo za neuvěřitelné čtyři týdny. Block už mimo jiné vůz testuje a fanoušci se na tak něj brzy mohou těšit v novém dílu Gymkhana.

Foto: Audi

Audi S1 e-tron quattro Hoonitron

„Znám spoustu různých aut se spalovacími motory, ale tady pro mě bylo spoustu nového, co jsem se musel naučit. Začít gumovat rychlostí 150 km/h rovnou z nuly, jen pohybem pravé nohy, to je nová věc. Práce se soustředila na to, abych se s autem sžil,“ nechal se Block slyšet.

Reklama

Související témata:

Související články

Audi A8 prošlo modernizací

Vlajková loď automobilky se čtyřmi kruhy ve znaku má po decentním faceliftu nové světlomety a další detaily, vrcholná verze Horch zůstane jen na čínském trhu.

Výběr článků

Načítám