Hlavní obsah

Legendární Audi RS6 nezanikne. Nahradit ho má elektromobil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka Audi se přibližně za dva roky chystá na trh uvést jeden ze svých dalších nových elektromobilů, kterým má být klíčový rodinný sedan A6 e-tron. Světlo světa by ale měla spatřit i jeho nejsilnější varianta v elektrické verzi RS s šesti sty koňmi.

Foto: Audi

Koncept Audi A6 e-tron (Ilustrační foto)

Článek

Audi se pomalu, ale jistě blíží době, kdy už nebude vyvíjet žádná další auta se spalovacími motory. Zvyknout si na to musí i sportovní divize Audi Sport. Zatímco u standardních modelů verze RS figurují prakticky napříč celou nabídkou mimo nejmenší A1, u elektromobilů je prozatím jediným zástupcem RS e-tron GT.

Další evropské kladivo na Teslu? Audi A6 e-tron se představuje ve formě konceptu

AutoMoto

To by se ovšem mělo v budoucnosti změnit, protože na obzoru se rýsuje další, pro mnohé zajímavější silný elektromobil. Audi nedávno představilo koncept A6 e-tron, který má na trh dorazit v roce 2023 jako elektrický sedan i kombi. Nebude to zatím nástupce konvenční A6, pár let se budou prodávat paralelně, ale v budoucnu tuto manažerskou ikonu jistě nahradí.

Podle informací britského webu Autocar zevnitř automobilky je už jasné, že se Audi Sport zaměří i na toto auto - přesněji na jeho kombíkovou variantu. Vznikne tak elektrická náhrada modelu RS6 Avant.

Foto: Audi

Audi RS6 Avant současné generace C8

Nový ostrý elektromobil má pokračovat v tradici silných velkých kombi, kterou Audi drží už od roku 2002, kdy uvedlo první RS6 s generací C5. Standardní verze, stejně jako ta se silným elektromotorem, má být postavena na prémiové sdílené platformě PPE a designově si budou auta více podobná, než jsme tomu zvyklí u současné A6 a RS6.

Test Audi RS e-tron GT: Budoucnost je tu

Testy

V současné době se veškeré další informace o ostrém elektrickém kombi od Audi pohybují jen v říši spekulací, ale na internetu se již objevila i nejrůznější data, která říkají, že RS6 E-tron může mít výkon i 600 koňských sil, což by důstojně konkurovalo i současnému modelu. Jisté je to, že Audi Sport bude muset představit i další verze RS pro nové elektromobily, aby naplnilo velkou poptávku po vrcholných verzích modelů Audi.

Foto: Audi

Audi RS6 Avant gen. C5

Reklama

Související témata:

Související články

Audi Q6 e-tron dorazí příští rok

Audi v roce 2022 uvede model Q6 e-tron. Pro britský Autocar to potvrdil šéf značky Markus Duessman. Elektrický crossover bude alternativou k modelu Q5. Využít...

Výběr článků

Načítám