Hlavní obsah

Příští Land Rover Discovery se zaměří na rodinu, menší model Sport je v ohrožení

Britská automobilka Land Rover nepřímo potvrdila, že v roce 2025 představí novou verzi oblíbeného SUV Discovery. Inženýři a designéři ale údajně dostali úkol vůz předělat tak, aby se významem lišil od druhých dvou modelů Defender a velkého Range Roveru. Naopak budoucnost menšího modelu Discovery Sport je nejistá.

Foto: Land Rover

Současný Land Rover Discovery

Článek

Poté, co Land Rover odhalil sedmimístný off-road Defender a přišel i s luxusním SUV Range Rover se třemi řadami sedadel, část veřejnosti si myslela, že si tím Britové zavřeli dveře k další generaci Land Roveru Discovery. To ale není tak úplně pravda.

Land Rover Defender přijíždí v prodloužené osmimístné verzi

AutoMoto

Generální ředitel Land Roveru Thierry Bolloré v rozhovoru pro web Autocar přiznal, že značka pracuje na nové verzi modelu Discovery, která se ale výrazně změní a nově to bude skutečně rodinný vůz.

„Vše objevujeme úplně od začátku, věříme, že je pro to prostor. Musíme ale být kreativní,“ uvedl Bolloré.

Podle něj značka skutečně uvažovala, že model Discovery přestane vyrábět, ale nakonec přišla s jiným, ambiciózním plánem. Z discovery chce Land Rover udělat auto pro nejnáročnější rodiny.

Je tak možné, že se auto objeví na stejném trhu jako velký Range Rover, s nímž pravděpodobně bude sdílet i platformu MLA, ale leccos si vezme z velkoprostorových MPV.

Nový Range Rover se ukázal s plug-in hybridy i osmiválcem

AutoMoto

Podobný optimismus ale nečekejme v případě menšího modelu Discovery Sport. Vedení značky totiž zatím netuší, zda jej obnoví, či nikoli. Jedno ale jasné je. Nové discovery by mělo na trh dorazit v roce 2025 a do prodejů by mělo jít o rok později.

Foto: Land Rover

Land Rover Discovery

Foto: Land Rover

Land Rover Discovery Sport

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám