Hlavní obsah

Nový Range Rover Sport je za rohem, Britové jej ukazují na prvních snímcích

Menší z plnotučných Range Roverů se představí 10. května, uvedla automobilka Land Rover a poodhalila chystané SUV na několika upoutávkách.

Foto: Land Rover

Range Rover Sport

Článek

Po loňské premiéře zcela nového Range Roveru je na řadě menší verze Sport, která se poprvé objevila už dvě generace legendárního SUV nazpět. Očekává se, že dorazí na shodné platformě jako větší novinka, podrobnější informace jsou ale zatím tajemstvím.

Land Rover uvedl, že jde o „nejdynamičtějšího člena rodiny Range Rover, spojuje bezkonkurenční jízdní vlastnosti a nejnovější pokročilé digitální technologie a technologie podvozku”.

Nový Range Rover se ukázal s plug-in hybridy i osmiválcem

AutoMoto

Zveřejněné obrázky naznačují evoluční design s aerodynamickou karoserií, kontrastním lakováním střechy a štíhlými světlomety. Předchozí špionážní fotografie také ukázaly, že Range Rover Sport bude mít výraznější přední masku, zapuštěné kliky dveří a zaoblenou zadní část.

Upoutávky nejsou příliš konkrétní, ale Land Rover poskytl docela dobrý pohled do interiéru. Novinka zřejmě půjde ve stopách Range Roveru, využívá plovoucí informační a zábavní systém, pravděpodobně o úhlopříčce 13,1 palce.

Foto: Land Rover

Range Rover Sport

Pod kapotou se pravděpodobně objeví třílitrové šestiválce, plug-in hybridní ústrojí a různé varianty 4,4litrového osmiválce z dílny BMW. Tedy stejné jednotky jako ve větším Range Roveru, verze SVR by ale podle předchozích spekulací měla mít více než 600 koňských sil.

Více se dozvíme až při premiéře 10. května.

Foto: Land Rover

Range Rover Sport

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám