Hlavní obsah

Poslední šance ke koupi nestárnoucí i8. Vizionářské BMW brzy skončí

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je na čase se rozloučit s BMW i8, autem nenáviděným i milovaným. Placatý hybrid s tříválcem v roce 2014 překvapil svět sportovních aut, dnes jej ale pravděpodobně pochopíte mnohem snáz než tehdy.

Foto: Milan Lažanský, Novinky

Černá kola autu sednou.

Článek

BMW pro britský Autocar potvrdilo, že výroba modelu i8 skončí ještě letos v dubnu. Končí tak cesta odvážného vozu, který šokoval nejen svým vzhledem, ale především použitím tříválcového motoru v kombinaci s plug-in hybridním ústrojím.

„BMW i je sub-značka BMW, pro kterou neexistuje žádná normální nástupnická logika. BMW i přináší inovace do sériové výroby, které se poté rozšiřují v mateřské značce. Příklady jsou elektrický pohon, karbon, tisk 3D dílů a tak dále. BMW i8 nebude mít přímého nástupce, ale to nikdy ani nebylo účelem tohoto vozidla,“ sdělil pro Novinky.cz mluvčí českého zastoupení značky.

Test BMW i8 Roadster: Bezhlavý návštěvník z budoucnosti

Testy

Původně se model i8 objevil jako koncept se vznětovým motorem na autosalonu ve Frankfurtu v roce 2009. Po dalších konceptech přišel na svět produkční vůz v roce 2014. Otevřený Roadster přišel s faceliftem kupé v roce 2016.

Spolu s BMW i3 se jednalo o první model podznačky „BMW i”. Budoucnost značky je v modelech druhé generace, které však zřejmě nebudou přímými nástupci. Již letos se představí čtyřdveřové kupé i4 či SUV iX3.

Reklama

Související témata:

Související články

Autem roku 2020 v ČR je BMW řady 3

Česká anketa o nejlepší auto prodávané na domácím trhu má svého vítěze – je jím BMW řady 3, coby první BMW v historii ankety. Loňským vítězem byl Ford Focus....

Výběr článků

Načítám