Hlavní obsah

BMW láká na elektromobil i4. Gran Coupé má mít 537 koní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka BMW na svém webu poodhalila některé specifikace očekávaného elektromobilu i4, který se v následujících letech chystá rozvířit vody elektrické prémiové střední třídy.

Foto: BMW

BMW představilo i4. Chystané elektrické Gran Coupé bude mít více než 500 koní.

Článek

BMW sice chystá představení své novinky na elektřinu až na příští rok, ale už nyní nám prozradilo některé detaily.

Například víme, že elektromotor, který bude mít Gran Coupé pod kapotou, bude mít velmi zajímavý výkon 390 kW, tedy 530 koňských sil, čímž se hravě vyrovná nejsilnějším osmiválcům nabízených v současných mnichovských vozech.

Další ostré BMW nebude takové, jaké ho čekáte

AutoMoto

Automobilka také v tiskové zprávě oznámila, že chystaná i4 přijede na trh s novým systémem vysokonapěťových baterií o kapacitě přibližně 80 kWh vytvořené pro pátou generaci eDrive od BMW.

Podle nich by mohl mít vůz díky tomu dojezd až 600 kilometrů na jedno nabití. Baterie navíc údajně dostaly nový plochý design a váží teď „pouhých“ 550 kilogramů.

Foto: BMW

BMW představilo i4. Chystané elektrické Gran Coupé bude mít více než 500 koní

Očekávané a v současné době i zamaskované čtyřdveřové sportovní coupé už BMW testuje na dráze a hlásí výsledky, při kterých automobil z 0 na 100 km/h zrychluje za zhruba 4 vteřiny a jede maximální rychlostí více než 200 km/h.

Výroba by měla probíhat v hlavním mnichovském závodě od začátku roku 2021. Ještě před tímto vozem ale na trh dorazí elektrické modely iX3 a iNEXT.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám