Hlavní obsah

Pláštěnka kolem řidiče. Ford prezentuje koronavirové řešení pro dodávky a osobní minivany

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Evropská divize Fordu představuje ochranné průhledné štíty, které kolem řidiče osobní dodávky vytvoří jakousi pláštěnku. Modrý ovál tak reaguje na potřebu ochrany zdraví řidičů-profesionálů při přepravě osob v době koronavirové pandemie.

Pláštěnka kolem řidiče. Ford prezentuje koronavirové řešení pro dodávky a osobní minivanyVideo: Ford

 
Článek

Řidičům taxislužby a jejich pasažérům je napříč Evropou stále minimálně doporučeno nosit roušky či jinak si zakrývat nos a ústa. Novinka od Fordu má sloužit ale i dalším přepravcům.

Sociální distancování a dodržování hygienických opatření se snaží Ford zjednodušit řidičům osobních i užitkových dodávek řady Tourneo a Transit.

„Provozovatelé užitkových automobilů čelí v roce 2020 bezprecedentním problémům a přizpůsobují se novému normálu, přičemž nadále poskytují naší společnosti a ekonomice své nepostradatelné služby,“ řekl Owen Gregory, ředitel poprodejních služeb pro užitkové vozy.

Foto: Ford

Ochranná přepážka ve Fordech řady Transit a Custom

Štíty jsou vyrobeny z průhledného polyvinylchloridu (PVC) a mají integrované popruhy pro snadnou instalaci. Ford uvádí, že tyto štíty neomezují pohodlí cestujících, vnitřní prostor nebo provoz topných a ventilačních systémů. Celkově existují čtyři samostatné konfigurace, rozdělující kabiny zepředu dozadu a zleva doprava.

Ford představuje nové bronco, ikonický off-road umí být odvázaný i civilnější

AutoMoto

Upevňovací body a polohy popruhů jsou navrženy tak, aby v případě nehody umožňovaly normální rozvinutí bočních a hlavových airbagů.

Zpočátku budou přepážky k dispozici pro skříňové a osobní varianty modelů Transit, Transit Custom a Tourneo Custom, později v letošním roce přijdou na řadu také modely Transit/Tourneo Connect a Transit/Tourneo Courier. Cenu zatím automobilka neuvádí.

Foto: Ford

Oddělit lze i první od druhé řady.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám