Hlavní obsah

Opuštění spalovacích motorů bude nesmírně náročné, trvá na svém Toyota

Robert Wimmer z americké divize Toyoty vidí čtyři velké překážky v kompletním přechodu na elektromobilitu u osobních a lehkých užitkových vozů – infrastrukturu doplňování energie, dostupnost baterií, akceptaci zákazníky a cenovou dostupnost.

Foto: Toyota

Toyota (Ilustrační foto)

Článek

Toyota, která je proslulá svými hybridními auty, označila přechod na kompletně elektrické osobní a lehké užitkové vozy v USA za nesmírně náročný proces. Učinila tak v reakci na tlak dvou senátorů za Kalifornii na amerického prezidenta Bidena, kteří po něm chtějí stanovit datum konce spalovacích motorů na rok 2035.

Robert Wimmer, ředitel divize pro energetický a environmentální výzkum z americké divize automobilky Toyota, na Výboru pro energii a přírodní zdroje v americkém senátu zdůraznil největší překážky – infrastrukturu doplňování energie, dostupnost baterií, akceptaci zákazníky a cenovou dostupnost elektromobilů.

Toyota sází na postupný, přirozený přechod na elektrickou mobilitu. Naopak Volkswagen, Volvo a řada dalších značek k ní chce skočit rovnou, stejně jako řada vlád. Automobilka Toyota také plánuje začít prodávat elektromobily, ale chce se soustředit i na své hybridní vozy.

Reklama

Související články

Evropským autem roku 2021 je Toyota Yaris

Titul Evropského auta roku 2021 získává Toyota Yaris. Mezi finalisty byla i Škoda Octavia, soupeřila mimo jiné s Land Roverem Defender, Cuprou Formentor či...

Výběr článků

Načítám