Hlavní obsah

Toyota potvrdila nástupce ayga, se spalovacím motorem se nerozloučí

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toyota oficiálně potvrdila, že pracuje na nástupci městského modelu Aygo. Vůz by měl být navržen pro evropský trh a postaven na stejné platformě GA-B jako větší model Yaris.

Foto: Toyota

Platforma pro třetí generaci Toyoty Aygo

Článek

Toyota očekává, že v příštích letech zvýší produkci malých automobilů, a to až na půl milionu kusů ročně. Výrobu zvýší jak model Yaris, tak Yaris Cross a v neposlední řadě i právě zmiňovaný nový model segmentu A postavený na platformě GA-B.

Toyota uvedla, že se bude snažit u auta stanovit dostupnou cenu, pomoct by k tomu měl i malý spalovací motor, jenž by měl vůz pohánět. Automobilka už dříve připustila i možnost hybridního pohonu.

Plug-in hybrid nebo čistý elektromobil však rozhodně nečekejme. Důvodem je fakt, že v segmentu A jde přeci jen stále nejvíce o cenu, a proto bude mít vůz pouze nejlevnější spalovací motor.

Evropským autem roku 2021 je Toyota Yaris

AutoMoto

Je možné, že nástupce modelu Aygo dostane i jiný název. Před koncem roku 2021 bychom pak měli být moudřejší.

Toyota podle serveru Carscoops k výrobě nového modelu opět využije továrnu v Kolíně ve středních Čechách, která od letošního roku produkuje i yaris. Se sourozenci z Francie, tedy Citroënem C1 a Peugeotem 108, se ale už Japonci rozloučí. Premiéry by se měl vůz dočkat na začátku roku 2022.

Foto: Toyota

Současná Toyota Aygo

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám