Hlavní obsah

Newyorský autosalon byl zrušen, může za to obvyklý viník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen několik dní před začátkem newyorského autosalonu organizátoři ohlásili jeho zrušení. Důvodem je růst případů nákazy koronavirem ve Spojených státech i nová opatření k omezení šíření.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Autosalon (Ilustrační foto)

Článek

Jeden by řekl, že s 50% proočkovaností populace Spojených států nebude už nutné rušit velké akce kvůli koronaviru. Přesto byl právě kvůli němu zrušen newyorský autosalon, který měl proběhnout koncem srpna.

Ve státě New York je proočkováno dokonce 57 % populace, ovšem kvůli obavám z šíření mutace delta – v New Yorku nyní počty nových případů stoupají, sedmidenní průměr je k 4. srpnu 1440 nových případů denně, pro celé USA to je 96 tisíc – a kvůli novým opatřením organizátoři autosalon zrušili.

Pařížský autosalon se má v příštím roce po čtyřech letech vrátit

AutoMoto

Zda další velké autosalony naplánované na letošní rok, tedy IAA v Mnichově v září a losangeleský autosalon v listopadu, budou New York následovat, zatím není jasné. Pro příští rok je newyorský autosalon naplánován na duben, tedy svůj běžný termín.

Premiéry, které se chystaly na letošní newyorský autosalon, tedy mimo jiné nový Nissan Z a Subaru WRX, očekávejme v online formě, stejně jako tomu bylo u většiny ostatních premiér nových aut v posledním roce a půl.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám