Hlavní obsah

Výstava v Šanghaji byla výjimkou, autosalon v Tokiu se ruší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šanghajská výstava v dubnu se ukázala být planou nadějí v koronavirových časech. Rušení velkých světových autosalonů pokračuje, v Tokiu se akce tohoto typu neodehraje poprvé za 67 let.

Foto: Tokyo Motor Show

Koncept Toyota e-Racer na tokijském autosalonu v roce 2019

Článek

Japonsko v pátek, tři měsíce před začátkem odložených olympijských her, vyhlásilo „krátký” stav nouze v Tokiu, Ósace a prefekturách Kjóto a Hjógo, a to od neděle do 11. května. Opatření se týká i tradiční Tokyo Motor Show.

Největší japonský autosalon se koná každé dva roky na výstavišti v Makuhari Messe, na půl cesty mezi Tokiem a letištěm Narita. Bývá přehlídkou extravagantních konceptů, které naznačují, jak se bude vyvíjet budoucnost té které automobilky.

Šanghajský autosalon odstartoval, přináší novinky i pro Evropu

AutoMoto

Autosalon začal v roce 1954 a letos se měl konat v říjnu. V roce 2019 přilákal 1,3 milionu návštěvníků, uvedla Japonská asociace výrobců automobilů (JAMA).

Předseda asociace Akio Toyoda, který je zároveň prezidentem největší japonské automobilky Toyota, uvedl, že akce byla zrušena, protože „je těžké nabídnout hlavní program v bezpečném prostředí”. Na rozdíl od jiných podobných akcí se tokijský autosalon patrně nebude konat ani virtuálně.

Tři tanky nebo otočný centrální displej. Co v Šanghaji ukázaly čínské značky

AutoMoto

Japonsko se dosud nekontrolovanému šíření nákazy, které paralyzovalo mnohé vyspělé státy, vyhnulo. V zemi se 126 miliony obyvatel se od počátku epidemie potvrdilo přes 558 000 případů koronaviru a v souvislosti s covidem-19 zemřelo méně než 10 000 pacientů. V poslední době však po výskytu jedné z nových, nakažlivějších variant koronaviru přibývá infikovaných a vakcinace Japonců postupuje pomalu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám