Hlavní obsah

Ženevský autosalon se vrátí příští rok, ovšem se změnami

Po dvouleté odmlce způsobené pandemií koronaviru se v roce 2022 opět bude konat nejvýznamnější autosalon v Evropě – ten ženevský. Organizátoři nyní zvou vystavovatele a lákají je i veřejnost na evoluci, zatím blíže neupřesněnou.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Renault EZ-Ultimo na ženevském autosalonu 2019 (Ilustrační foto)

Článek

Pandemie zrušila ženevský autosalon v roce 2020 doslova na poslední chvíli – všechno bylo téměř připravené. Letošní ročník se nekonal kvůli malému zájmu vystavovatelů, a ostatně i nová vlna pandemie začínala v únoru a březnu nabírat na síle.

Koronavirus versus ženevské výstaviště: Autosalon byl před zákazem téměř připraven

Autosalon Ženeva

V roce 2022 se ale autosalon konat má, uvádí britský web Autocar s odkazem na potvrzení organizátorů. Bude to 91. ročník a bude probíhat o něco dřív než dosud – mezi 17. a 27. únorem 2022. Vystavovatelé se můžou hlásit už nyní, ovšem zatím žádná automobilka svůj zájem účastnit se nepotvrdila.

V organizaci autosalonu nicméně proběhly určité změny. Nadace, která autosalon pořádala, odmítla půjčku od ženevského kantonu, neboť ta byla vázána na konání v letošním roce. Místo toho organizaci autosalonu prodala firmě Palexpo SA, které patří výstavní palác u ženevského letiště, na nichž se autosalon koná.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Takhle vypadal ženevský autosalon z horního patra stánku Škody v roce 2018.

„S týmem se nesmírně těšíme, až budeme moci vystavovatelům a později i veřejnosti představit nový koncept autosalonu. Upřímně doufáme, že situace s pandemií a související regulace nám umožní jej přivést k životu,” uvedl Sandro Mesquita, ředitel autosalonu.

Zmíněný nový koncept má být „vzrušující evolucí” a „zásadní změnou” oproti tomu, jak se autosalon konal v minulých letech. Co to konkrétně znamená, zatím není známo, ale očekává se, že v roce 2022 autosalon proběhne alespoň v základních rysech normálně – tedy že lidé a novináři přijedou do Ženevy a budou si moci nová auta zblízka prohlédnout.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám