Hlavní obsah

Nejdražší klíček na světě už má své auto

Novinky, mb, dh

Jsou na světě lidé, kteří si mohou dovolit koupit opravdu cokoli. Pro jednoho z nich - pouze jednoho - je připraven klíček Awain Phantom, který stojí téměř třináct milionů korun. Auto, ke kterému patří, je neméně exkluzivní - je to Bugatti Chiron, které v březnu 2016 ohromilo celý svět ze ženevského autosalonu.

Foto: Awain

Klíček Awain Phantom

Článek

Klíčky, či dnes častěji „přístupové moduly“, k většině aut nestojí příliš za zmínku - je to prostě kousek plastu s nějakou elektronikou uvnitř. Ne tak Awain Phantom, nejdražší klíček na světě. Představen byl v dubnu letošního roku a už našel „své” auto - Bugatti Chiron. Konkrétně ten Chiron, který byl v roce 2016 předveden na autosalonu v Ženevě.

Za klíčkem se do Dubaje vypravil Tim Burton, ovšem nikoliv ten režisér, nýbrž známý youtuber Shmee150. A jak ukazuje ve svém videu, klíček je skutečně působivý. Tedy, máte-li rádi blýskavé věci s diamanty.

Ty na klíči mají dohromady celkem 34,5 karátu. Nechybí 175 gramů osmnáctikarátového bílého zlata nebo pravá krokodýlí kůže. Cena tohoto klíčku? V přepočtu dvanáct milionů a osm set tisíc korun.

Běžná údržba Bugatti Veyron stojí stejně jako luxusní mercedes

AutoMoto

Na celém světě má existovat jen jeden jediný. Uvádí to jak Tim, tak i web firmy Awain. Ovšem přestože jasně vidíme již vyrobený klíček Phantom ve videu, na webu je stále aktivní konfigurátor i pro tuhle verzi.

Společně s Phantomem nabízí Awain ještě další řady. Verze klíče Serenity vznikla v limitované sérii dvaceti kusů, má na sobě diamanty i zlato a stojí „jen“ 2,3 milionu korun. K dostání je i model Quantum s méně diamanty. Za ten zájemci zaplatí 1,25 milionu. A pro ty méně majetné tu je několik verzí bez drahého kamení, které začínají na 253 tisících korun.

Foto: Awain

Klíček Awain Quantum

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám