Hlavní obsah

Klíč od auta stojí jako dvacet superbů

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro tu nejnáročnější klientelu je možné udělat prakticky cokoliv. Třeba vyrobit klíček k autu, který stojí stejně jako dvacet vozů Škoda Superb nebo jeden Rolls-Royce. Tenhle klíč má i jméno – Phantom.

Foto: Awain

Klíček Awain Phantom

Článek

I klíč od auta lze spárovat s vaším vozem, pokud vám ten standardní nestačí a přijde vám obyčejný. Tento vyrobila firma Awain a je jediný svého druhu. Žádný jiný takový klíč na světě neexistuje, protože jde o šperkařskou práci, která v sobě obsahuje 34,5 karátu diamantů, 175 gramů osmnáctikarátového bílého zlata a další drahokamy. Střed klíče pak je z černé krokodýlí kůže. Cena tak je opravdu neuvěřitelná – v přepočtu bezmála 13 milionů korun.

Foto: Awain

Klíček Awain Phantom

Pokud existuje někdo, kdo by chtěl přeci jen „ušetřit”, pak si objedná některou z levnějších verzí, kterých se vyrobí vždy pouhých 20 kusů. Verze Serenity má 20 karátů diamantů a 175 gramů zlata. Ta vyjde „jen” asi na 2,3 milionu korun.

Model Quantum (opět ve dvacetikusové sérii) má jen 3,6 karátu diamantů a opět 175 g zlata. Cena se tu snižuje až na 1,25 milionu korun.

Foto: Awain

Klíček Awain Quantum

Kdo by nechtěl klíč kožený, je možné si objednat například dřevo. Podle firmy Awain je možné se i domluvit s automobilkou, aby dodala stejné dřevo, jaké je použité na obklady interiéru auta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám