Hlavní obsah

Mitsubishi zůstává v Evropě, nabídne modely s technikou Renaultu

Značka Mitsubishi mění své plány pro Evropu. Na některých trzích zůstane a dokonce uvede dva nové modely, z jiných se však stáhne. Nový Outlander k nám z USA nicméně s největší pravděpodobností nepřijede.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Mitsubishi Space Star (Ilustrační foto).

Článek

Značka Mitsubishi překvapila Evropu svou zprávou o zmrazení uvádění nových modelů na evropské trhy, která přišla v létě loňského roku. Znamenalo to, že dosavadní modely zůstanou v prodeji, dokud budou plnit emisní pravidla, ale nová auta, jako např. nedávno v USA představený Outlander, pro evropské směrnice upravovat nebude.

Po nedávných spekulacích nyní přichází potvrzení změny, ovšem možná ne takové, jakou by si leckteří přáli. Automobilka v Evropě sice zůstává a dočkáme se i nových aut, ovšem zatím je řeč o dvou, které přijdou nejdříve v roce 2023, a to ještě jen na některých trzích. Navíc to budou renaulty s jinými logy.

Test Mitsubishi L200: Po faceliftu stále skvělé

AutoMoto

Jaké renaulty konkrétně to budou, je zatím otázkou. Stejně tak, zda se bude jednat o nějaké starší modely, anebo se třeba nová generace méganu představí zároveň jako Renault i jako Mitsubishi. Ostatně, tyto dvě značky jsou spolu s Nissanem v jedné alianci.

Firma říká, že rozhodnutí zmrazit investice do vývoje nových aut pro Evropu trvá. Chce se soustředit na region ASEAN, tedy jihovýchodní Asii, kde má podstatně větší podíl na trhu než v Evropě.

Tisková zpráva automobilky také uvádí, že v roce 2023 Mitsubishi na některých evropských trzích zcela ukončí prodej nových vozů. Kam bude spadat Česko, je zatím brzy spekulovat.

Anketa

Chtěli byste, aby Mitsubishi na českém trhu zůstalo?
Ano, mám tu značku rád/a
72,4 %
Ano, čím větší výběr pro zákazníka, tím lépe
15,9 %
Nevím/Je mi to jedno
9,1 %
Ne
2,6 %
Celkem hlasovalo 811 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám