Hlavní obsah

Mazda chystá MX-30 s benzínovým motorem, ale ne pro všechny

Zatímco v Evropě je Mazda MX-30 výhradně elektromobilem, v Japonsku se na podzim začne prodávat s benzínovým motorem a mild hybridním ústrojím. Elektromobil se tam objeví v nabídce později.

Foto: Mazda

Mazda MX-30 e-SkyActiv G

Článek

Mazda MX-30 je první elektromobil značky a v Evropě také zůstane u čistě elektrického pohonu. Jenže stojí na platformě sdílené s modelem CX-30, která očividně nebyla upravena až tolik, aby se do excentrického crossoveru nedal namontovat spalovací motor.

První jízda v Mazdě MX-30: Vynikající auto v podivném obleku

Testy

Podle tiskové zprávy na japonském webu Mazdy pro média se tamní zákazníci mohou těšit na MX-30 s pohonným ústrojím nazvaným e-SkyActiv G. To znamená mild hybridní systém; více detailů o něm automobilka zatím nesdělila.

Foto: Mazda

Mazda MX-30 v japonské specifikaci

Můžeme tedy jen předpokládat, že bude mít 24V elektrický systém jako dosavadní mild hybridy Mazdy. Dvě taková pohonná ústrojí jsou k mání v Evropě do modelů 3 a CX-30. Jsou založena na dvoulitrovém benzínovém čtyřválci bez přeplňování a nabízejí buď 122, nebo 150 koní.

Mazda v japonské tiskové zprávě slibuje tichý a plynulý start, vysoce kvalitní pocit z jízdy a vynikající efektivitu využití paliva. A dodává, že elektrická verze MX-30 na japonském trhu bude k mání koncem letošního roku.

Foto: Mazda

Mazda MX-30 v japonské specifikaci

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám