Hlavní obsah

Luxusní odnož Hyundaie má první SUV

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Genesis se coby luxusní značka koncernu Hyundai-Kia doposud soustředila na sedany. Portfolio ovšem nyní doplňuje i důležitý člen každého výrobce prémiových vozů. Pořádně velké SUV je v takových Spojených státech nutností. GV80 vidíme na prvních fotkách, ale úplné odhalení bude teprve následovat.

Foto: Genesis

Genesis GV80

Článek

Model GV80 předznamenal již dříve stejně nazvaný koncept z roku 2017, nyní Korejci ukazují první oficiální fotky novinky. Rozměry sice automobilka zatím neuvádí, ale půjde o vůz na pomezí segmentu vyšší střední a luxusní třídy. Pokud bychom to vztáhli k Mercedesu, pak někde mezi GLE a GLS, u takového BMW by to mělo být někde mezi X5 a X7.

Foto: Genesis

Zatím nejde o úplnou premiéru, ale první oficiální fotky.

Foto: Genesis

Zadní svítilny budou ostře řezané.

Designu dominuje obří maska chladiče s typickým tvarem, zatímco zboku okenní linie připomíná i Hyundai Santa Fe aktuální generace. Nahlédnout můžeme také do interiéru, kde najdeme dominantní displej infotainmentu a bohaté dřevěné obložení palubní desky.

Auto bez řidiče doveze psa za jeho páníčkem, předpovídá Hyundai

AutoMoto

Pod kapotou najdeme třílitrový turbodiesel o výkonu 274 koňských sil a dva zážehové motory. Dvouapůllitrový čtyřválec nabídne 300 koní a o litr objemnější šestiválec 375 koní. Primárním trhem budou Jižní Korea a Spojené státy. Ovšem Genesis hovoří o globální premiéře během ledna, takže je možné, že v budoucnu se dočkáme i u nás.

Foto: Genesis

Interiér nabídne americký styl.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám