Hlavní obsah

Auto bez řidiče doveze psa za jeho páníčkem, předpovídá Hyundai

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihokorejská automobilka Hyundai se netají tím, že by ráda v budoucnosti vyráběla autonomní auta. I za tím účelem vznikla odnož značky s názvem Mobis, která nyní přišla s podivnou reklamou na to, jak má podle nich vypadat budoucnost mobility.

Foto: Hyundai

Ilustrační foto

Článek

Jsou dobré reklamy, špatné reklamy a takové, na které se dá jen stěží koukat. No a pak jsou tu takové, které útočí na city. S jednou takovou teď přišla i automobilka Hyundai, respektive její odnož pro autonomní vozidla Mobis.

Vodíkový elektromobil zvládne přejet celou ČR bez tankování. Hyundai stanovil rekord

AutoMoto

Ve více než minutu dlouhém minifilmu totiž nechali tvůrci vyniknout psa, který si vzpomenul na svého milovaného pána. V reklamě pak jde ven, kde už čeká autonomní vozidlo, jenž ho nejprve pozdraví, pes bez váhání nastoupí, štěknutím vozidlu potvrdí svoji „identitu“ a vydá se na dlouhou cestu.

Podle Mobisu by auto budoucnosti mělo mluvit, přemýšlet, samo řídit i nahrávat prostředí kolem sebe a přesně vědět, kam má jet, aniž by to pasažér musel oznámit, což reklama dojemně představuje. Vrcholem celého díla je pak závěr, kdy auto konečně doveze psa za jeho pánem a potom je samo následuje na silnici, kdy muži a psovi svítí na cestu.

Volkswagen čeká perný rok, představí 34 novinek

AutoMoto

Reklamu už jen na sociální síti Twitter vidělo téměř pět a půl milionu uživatelů a stala se velmi populární. Hyundai prostě uhodil hřebíček na hlavičku a budoucnost podle něj vypadá doopravdy skvěle. Otázkou však zůstává, o jak vzdálené budoucnosti se bavíme, protože autonomní vozidla jsou zatím, alespoň v Evropě, legislativně neproveditelná.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám