Hlavní obsah

Kia a Hyundai letos plánují elektrifikovat svá SUV

Hned tři SUV od jihokorejských automobilek Hyundai a Kia dostanou pod kapotu v roce 2020 plug-in hybridní a hybridní technologii. Stane se tak v rámci plnění plánu o elektrifikaci jejich portfolia.

Foto: Hyundai

Hyundai Tucson (2018).

Článek

Hyundai si společně s Kiou před časem stanovil nemalý cíl, a to vyrábět do roku 2025 13 hybridních, šest plug-in hybridních a 23 elektrických aut. S nově vyvinutou platformou by taková vozidla mohla na trh dorazit okolo roku 2024 s tím, že novinek s hybridní technologií se můžeme dočkat klidně už v roce 2021.

Jak se ale zdá, obě jihokorejské automobilky nechtějí zahálet ani v roce 2020, a proto se už letos představí elektrifikované verze tří nejvýznamnějších SUV od značek Kia a Hyundai. Santa Fe dostane společně s menším Tucsonem hybridní i plug-in hybridní pohonnou jednotku a stejně na tom bude i Kia Sorento.

Luxusní odnož Hyundaie má první SUV

AutoMoto

V tuto chvíli nemáme žádné další detaily, které by se týkaly elektrifikovaných SUV těchto značek, zato ale víme, jak hodlají partneři pokračovat při vývoji elektrických aut pro budoucí mobilitu. Je známo, že se budou výrobci snažit investovat nemalé peníze a úsilí do rozvoje autonomního řízení a ukázat své výsledky nejdříve v roce 2023. I kvůli tomu investuje Kia a Hyundai do roku 2025 87 miliard dolarů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám