Hlavní obsah

Karma ukáže efektní speedster

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na setkání automobilové elegance v Monterey se objeví i zachráněná značka Karma. Ta sice nemá žádná velká prodejní čísla, ale boháče je třeba neustále zpracovávat. A tak představí koncept SC1 Vision.

Foto: Karma

Karma SC1 Vision Concept

Článek

Nakolik je značka Karma úspěšná, by se dalo polemizovat, vždyť už v předešlém životě, tj. před poslední reinkarnací, to s prodeji nebylo valné. Teď nabízí jeden model Revero GT, se kterým má ohromné plány, žádná extra odezva se však zatím nekoná.

Ale bohatí lidé musí o značce vědět. A tak se na Pebble Beach Concours d'Elegance objeví Karma SC1 Vision Concept, což je efektní speedster bez střechy a jen s miniaturním předním sklem.

Vizuálně je to opravdu zajímavé auto s dlouhatánským nosem a kabinou pro dva lidi. Nesedí však v autě spolu, nýbrž každý ve své kapsli. Karoserie je pochopitelně z karbonu, už méně samozřejmé je však umístění displejů přístrojů před oba cestující.

Foto: Karma

Karma Revero GT

SC1 by mělo být vybaveno nejnovějšími technologiemi, jako jsou konektivita pomocí sítí 5G, biometrická identifikace pro osobní nastavení nebo autonomní řízení. Má mít osm klasických radarů, šest lidarů a šest venkovních kamer pro zvládnutí této funkce.

Nevíme však, co bude pod kapotou. Firma sama říká, že by tam mohl být elektromotor; akumulátory by byly usazeny v tunelu mezi sedadly. Tak to má dnes Revero - navíc s patnáctistovkou od BMW jako generátorem proudu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám