Hlavní obsah

Indický farmář si postavil vlastní elektromobil. Popohnal ho koronavirus

Novinky, Marek Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tvrdá opatření proti šíření koronaviru v Indii přiměla farmáře Jeevana Lala, aby sestrojil vlastní elektrické autíčko. O bezpečnosti se nedá moc mluvit, ale „kolem komína” to stačí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Farmář si během karantény postavil funkční auto na baterkyVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Jeevan Lal, farmář z indického Narsinghpuru, ve své vesnici opravuje různou elektroniku. Když přišla celostátní karanténa kvůli koronaviru, neměl jak se pohybovat po okolí. Do toho přišel projev premiéra Naréndry Módího, který říkal, že by se Indie měla spolehnout sama na sebe.

Lal to vzal osobně a doslova - a pustil se do stavby vlastního dopravního prostředku. Zhusta ze šrotu - a několika skútrů - postavil elektrické auto o čtyřech sedadlech. Pravda, jakýkoliv komisař organizací zabývajících se nárazovými testy by z téhle kreace dostal infarkt a problémem je očividně i obyčejný déšť, ale v Indii to na ježdění „kolem komína” stačí.

Nedočkavý fanoušek si nechal postavit věrnou kopii Tesly Cybertruck

AutoMoto

S takovým záměrem byla volena i kapacita baterií - klasických olověných akumulátorů, podle velikosti dost pravděpodobně z motocyklů či skútrů. Je jich tu osm, třebaže místa kolem je víc, a na jedno nabití vůz ujede 50-60 kilometrů.

Lala přišla stavba na nějakých 40-50 tisíc rupií, tedy 12-16 tisíc korun. Aktuálně dle agentury Reuters, která zprávu přinesla, přemýšlí, jak by mohl své vozítko dále vylepšit.

Reklama

Související články

Ind postavil auto ve tvaru koronaviru

Indický tvůrce vozítek, která vypadají jako všemožné objekty z domácnosti, postavil jedno aktuální - má tvar viru SARS-CoV-2. Plánuje s ním šířit povědomí...

Výběr článků

Načítám