Hlavní obsah

Hyundai zaměstnal člověka z NASA, aby vedl divizi létajících taxi

Novinky, fra

Automobilky si uvědomují, že musejí hledat místa výdělku i jinde než dosud. A tak investují i do velmi zajímavých oblastí. Hyundai například chce vyvinout taxi, které by se mohlo pohybovat jak po zemi, tak i ve vzduchu.

Foto: Cartivator

Cartivator SkyDrive – létající auto od Toyoty.

Článek

Hyundai má v nové výzvě pomoct jihokorejský inženýr Jaiwon Shin. Ten se stane šéfem nové divize městské letecké mobility (Urban Air Mobility). Nový tým má vyřešit problémy s dopravou ve velkoměstech, kde po zemi už se nedá prakticky hnout a dochází ke každodenním kolapsům. Rozprostření dopravy do 3D modelu by tak pomohlo ucpaná města výrazně uklidnit.

Velký hráč je tu: Boeing poprvé úspěšně otestoval své létající auto

AutoMoto

Jaiwon Shin je k tomu člověk jako stvořený. Přes 30 let pracoval v NASA, a to jak na přípravě vesmírných letů, na vývoji supersonických letadel X, ale také na managementu dopravy, pokud by se právě do dopravy zapojily létající stroje.

Hyundai zatím oficiálně neoznámil žádné termíny pro výstupy této skupiny, stejně jako neoznámil investice do ní. Ovšem sekce létajících automobilů se prostě nedá přehlédnout.

Vždyť třeba Toyota už dávno oznámila, že na takovém voze pracuje a příští rok by měl jeden prototyp zapálit v Tokiu i olympijský oheň. Další ohromný gigant Uber pak vyvíjí létající automobil právě společně s NASA, bývalý spoluzakladatel Googlu Larry Page pak postavil novou firmu a na tomhle problému pracuje s Boeingem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám