Hlavní obsah

Toyota chce zapálit olympijský oheň létajícím autem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od roku 2012 pracují inženýři z Toyoty ve svém volném čase na modelu létajícího auta. Teď jim dala Toyota oficiálně 40 miliónů jenů (asi 8,6 miliónů korun), aby tento vůz dokázali dotáhnout do reálné podoby.

Toyota chce létajícím autem zapálit olympijský oheň v roce 2020Video: Cartivator

 
Článek

Lidé z týmu Cartivator, jak se pojmenovali, se scházejí v bývalé základní škole v japonské prefektuře Aichi. Automobilka Toyota nyní oficiálně tuto crowfundingovou akci finančně podpořila, aby mohla proslavit sebe i japonský inženýring tím, že zapálí olympijský oheň v roce 2020.

Foto: Cartivator

Cartivator SkyDrive

V současné době létají s modelem v měřítku 1:5 kolem školy, ale už na konci tohoto roku by chtěli postavit model v reálné velikosti. Využívají principu klasického létání dronu, jak jej známe dnes. A protože ovládání dronů pokročilo už velmi kupředu, je třeba to jen zaimplementovat do systému auto/letadlo. Auto by mělo jezdit po silnici rychlostí asi 150 km/h, ve vzduchu by měl SkyDrive (tak se auto jmenuje) letět asi 100 km/h.

Jak jsme již řekli, až dotěď byl vývoj financován pomocí crowdfundingu, což je způsob financování, při kterém větší počet jednotlivců přispívá k potřebné částce menším obnosem peněz.

Létající auta se nyní těší velké popularitě. Jeho výrobě se věnují firmy z USA, Německa, Nizozemska, Číny či Japonska. Minulý měsíc představila létající auto také firma ze Slovenska. [celá zpráva]

Foto: Aeromobil

Sériové provedení létajícího automobilu od společnosti Aeromobil

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám